Volop entertainment. Foto: Nanneke Schoenmaker - Eventphotoschijndel Schijndel
Volop entertainment. Foto: Nanneke Schoenmaker - Eventphotoschijndel Schijndel Foto: Nanneke Schoenmaker - Eventphotoschijndel Schijndel

Skêndel Zwingt al 18 jaar een begrip

Recreatie en Toerisme 899 keer gelezen

SCHIJNDEL | Een bezoek aan het evenement Antwerpen Zingt bracht een aantal muziekliefhebbers op het idee om dat concept ook in Schijndel uit te proberen. Schijndel was en is tenslotte met zijn vele koren, orkesten en bandjes een muziekdorp bij uitstek. De avond voor Koningsdag (destijds nog Koninginnedag) was snel gevonden als vaste datum. Schijndel Zingt lag natuurlijk voor de hand als naam, maar de uitspraak in het dialect gaf het meer een eigen karakter en aangezien het doel was om er echt een feestje van het maken, was de samentrekking van ‘zingt’ en ‘swingt’ snel gevonden en was Skêndel Zwingt geboren.

Het begon als meezing evenement met de zangers en zangeressen van een aantal Schijndelse koren op het podium en tekstboeken voor alle aanwezigen, die bekende nummers uit volle borst meezongen. De eerste editie in 2007 was al meteen een groot succes met meer dan 2000 gasten in een grote tent op het evenemententerrein aan de Steeg. Het evenement groeide mee met de ontwikkelingen in de tijd. De koren maakten plaats voor individuele zangers en zangeressen. Daarmee ontstond niet alleen een podium voor bekende namen zoals Theo van Veghel, Peter Hellings, ZUS en René Ulehake maar ook voor nieuw talent. Natuurlijk wel allemaal van Schijndelse komaf. Felix Kooijmans, leadzanger van Screaming Billy haakte aan en later ook Gijs Schellekens en Rico Sanders. En dit jaar weer een aantal debutanten: Amy Looman, Floor Goijaarts, Tim Bakker en huis-DJ Robbert van de Ven. Nieuwe zangers brengen ook nieuw repertoire en dat maakt ook de playlist van Skêndel Zwingt ieder jaar weer verrassend en bij de tijd. Natuurlijk past daar ‘De Engelbewaarder’ perfect in, maar ook opvallend andere nummers als ‘Mamma Mia’ van Abba, ‘Shallow’ van Lady Gaga en Bradley Cooper, ‘Let it go’ uit Frozen en ‘Cotton Eye Joe’ van de Rednex.

Een echt Skêndels feestje dat je niet mag missen en dat de opening vormt van een feestelijke Oranjeweek vol muziek en plezier. Noteer het alvast in je agenda: Skêndel Zwingt, vrijdag 26 april in de feesttent op de markt. Het begint op 20.00 uur. De tent gaat open om 19.00 uur. Kom op tijd, want vol is vol!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant