Dodenherdenking Schijndel 2023
Dodenherdenking Schijndel 2023 Foto: Bas Ulehake

4 mei Dodenherdenking in Schijndel

Algemeen 544 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 4 mei zorgt de gemeente Meierijstad in samenwerking met het Oranjecomité voor een bloemenhulde bij de oorlogsmonumenten. Er worden bloemen gelegd bij de Mariakapel aan de Zwembadweg, het monument van de 51e Highland Division aan de Rooiseweg, en de oorlogsgraven op de Boschweg, in het Centrum en in Hoevenbraak.

Om 19.00 uur bent u uitgenodigd om te verzamelen bij het Tramhuys, Hoofdstraat 113. De stille tocht vertrekt om 19.25 uur naar de gedachteniskapel op de Markt, vooropgegaan door de drumfanfare van Koninklijke Harmonie St. Cecilia en het Gilde Sint Catharina en Sint Barbara. Bij de kapel worden kransen en bloemen gelegd namens de gemeente Meierijstad, het Oranjecomité, de militaire veteranen en de parochie Heilige Michaël, met begeleiding van scouting Schijndel. Tijdens de kranslegging zal de Drumfanfare muziek spelen en brengt het Gilde een vaandelgroet. Er zullen gedichten worden voorgelezen, wethouder Goijaarts houdt een toespraak en de voorzitter van het Oranjecomité presenteert het thema van dit jaar.

Na het taptoe signaal volgt om 20.00 uur twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. De buitenceremonie eindigt rond 20.15 uur. Vervolgens wordt u uitgenodigd in de tent op de markt, waar de Harmonie een concert geeft met als thema ‘Van 4 naar 5 mei’. Er zullen prachtige gedichten en verhalen over 4 en 5 mei ten gehore worden gebracht. Aansluitend treedt Big Band Schijndel op met een eerbetoon aan The Andrew Sisters, waarbij klassiekers zoals “In the Mood”, “We’ll Meet Again”, “Apple Blossom Time” en “Oh Johnny” worden gespeeld. De avond duurt tot 24:00 uur.

De Gemeente Meierijstad en het Oranjecomité Schijndel nodigen u van harte uit om op donderdag 4 mei bij de dodenherdenking op de Markt en bij het concert in de Oranjetent aanwezig te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant