Afbeelding

Film Origin bij Filmclub Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 322 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op dinsdag 23 april vertoont Filmclub Schijndel de film Origin, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Wanneer Isabel Wilkerson, een bekende schrijfster, gevraagd wordt een nieuw boek te schrijven, twijfelt ze. Haar uitgever vraagt haar in de zaak van Trayvon Martin te duiken.

Martin was een jongen die nietsvermoedend wandelend werd omgebracht. Omdat hij als zwarte man in een witte wijk geacht werd daar niet te zijn. Isabel raakt na het luisteren van de politie-tapes in deze zaak gefascineerd. Hoe kan het dat latino mannen in een witte wijk een zwarte jongen aanvallen? Is racisme wel zo zwart-wit als mensen denken? Het is het startpunt voor het schrijven van haar boek dat een bestseller wordt. Een boek dat pijnlijke verbanden legt tussen de slavernij, het nazisme en het Indiase kastenstelsel. Bij publicatie werd het direct tot een klassieker bestempeld. En door Oprah Winfrey “het meest essentiële boek ooit” genoemd. Een film die tot nadenken aanzet!

In Spectrum Schijndel, aanvang 20.30 uur. Reserveren kan alleen online via www.schijndelfilm.nl. Toegang voor leden €6,50, voor niet -leden €8,50

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant