Open podium 't Spectrum 2022
Open podium 't Spectrum 2022 Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme 385 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Ook al weer zo’n zin in het weekend? Lekker genieten van alle activiteiten die in Schijndel georganiseerd gaan worden. Hieronder een overzicht van die activiteiten. Een uitgebreider overzicht tref je aan in de agenda, elders op deze website.

Vrijdag

In het Gasthuis kun je vanaf 13.30 deelnemen aan het handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Circus Bolalou komt naar Schijndel. Bij “De steeg in Schijndel“ worden er in het weekend van 17, 18 en 19 maart meerdere voorstellingen gegeven. Geniet van klassiek circus in een modern jasje met acrobatiek in de lucht, een doldwaze clown maar ook spectaculaire balanceeracts. Vrijdag zal om 19.00 uur het eerste optreden gaan plaatsvinden. Kaarten kan je online reserveren via www.circus-bolalou.nl of 45 minuten voor elke show aan de circuskassa.

Vrijdagavond kunnen jongeren in de Zwengel komen genieten in de aanwezige disco bij Soos Cosy Up. Vanaf 19.30 kun je daarnaast ook lekker komen gamen of biljarten of darts spelen. Samen met je vrienden lekker komen chillen en lekker wat te snoepen of te drinken halen aan de bar. Toegang kost 0,70 cent. Vrijdagavond kun je naast de regulieren activiteiten ook komen boogschieten. Zorg dat je je pasje bij hebt of van te voeren een aanvraagformulier voor een pasje hebt ingevuld. Kijk hiervoor op de website: http://de-zwengel.nl/soos-cosy-up/

‘t Spectrum Schijndel en Phoenix Cultuur organiseren een Open Podium. Lokaal muziektalent krijgt de kans om op te treden onder begeleiding van een band met professionele muzikanten. Het belooft een mooie en afwisselende muzikale avond te worden! Toegang is gratis, iedereen is vanaf 21.30 uur van harte welkom in het Pleincafé van ‘t Spectrum Schijndel om onder het genot van een drankje samen te luisteren en genieten. Tijdens de editie van het Open Podium op 17 maart betreden de volgende talenten het podium: Robin van Loosbroek, Floor Gooijaarts, Koosje & Maartje Van Zandvoort, Helma van Zuylen, Rico Sanders, Nina van de Heuvel, Sara Matthijssen, Jente Kerkhof en Denise Rossieau.

Vieze Asbak naar het City Theater! Hij is klaar om alles ondersteboven te zetten en jullie te voorzien van een sterk staaltje beukwerk! Kom jij ook mee beuken op zijn techno & hardstyle beukers? De deuren zijn open vanaf 23:00 uur. Tickets zijn de koop op de website van Tapperij de Beurs: https://tapperijdebeurs.nl/

Zaterdag

Het is landelijke opschoondag. Op deze dag gaan in Nederland duizenden vrijwilligers op stap om zwerfaval op te ruimen om zo hun omgeving weer er weer schoon en opgeruimd uit te laten zien. Ook in Schijndel zijn er acties in verschillende wijken. Bij het Dierenplein gaan om 9.30 uur de vrijwilligers op pad om wijk Plein op te schonen. Om 10.00 uur vertrekken vrijwilligers vanaf SCC De Vink om de wijken Hoevenbraak en Hulzebraak van zwerfafval te ontdoen. 

Bij RKSV Schijndel kunnen kinderen van 4 tot 7 jaar terecht om kennis te maken met voetbal tijdens de kabouterdagen. De dag begint om 10.00 uur en deelname is gratis. Het is wenselijk dat de kinderen in sportkleding op de training verschijnen. Ook op 25 maart en 1 april zijn er nog Kabouterdagen. Na de training op 1 april krijgen de kinderen nog een leuke herinnering aan de Kabouterdagen.

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndel horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. Op de markt is deze week een kraam aanwezig waar de leukste Schorsbos carnavalsartikelen te koop zijn. Ga ook daar eens een kijkje nemen!

Circus Bolalou geeft zaterdag om 15.00 uur en 19.00 uur twee spectaculaire optredens in de tent op de Steeg. Kaartjes voor de optredes zijn te krijgen via de website: www.circus-bolalou.nl

In het City Theater staat er weer een editie gepland van Rock This City! Met deze editie coverband the Beatles helemaal uit Engeland! Deze wil je absoluut niet missen als je een fan bent van Rock and Roll! De deuren gaan om 20.00 uur open. Tickets zijn de koop op de website van Tapperij de Beurs: https://tapperijdebeurs.nl/

Een avond vol filmmuziek met Harmonie Sint Cecilia. Van klassiekers tot recente films, van sciencefiction tot Disney. Alles komt voorbij in ‘t Spectrum. De filmbeelden zijn te zien op het grote bioscoopscherm terwijl u de klanken hoort van het harmonieorkest. Kaarten kosten €5,- maar ben er snel bij want vol = vol. Je koopt tickets op de website (https://www.st-cecilia-schijndel.nl/tc_events/st-cecilia-at-the-movies/) of bij Tobacconist van Roessel.

Elke derde zaterdag van de maand kun je in de Triangelbar genieten van livemuziek. Deze zaterdag zullen CharlieD. Medow & Harrie Essens de live muziek voor hun rekening gaan nemen en zal DJ Peter Hellings voor de muzikale omlijsting zorgen. Deze avond zal muziek voorbij komen van o.a. The Cats, Bee Gees, George Baker en vele andere hits out de gouwe ouwe tijd. Vanaf 20.00uur bent u welkom in de Triangelbar voor een gezellige avond!

Zondag

Onder het mom van “Schijndel luidt de lente in” zal er zondagmorgen vanaf 10.00 uur een mega snuffelmarkt worden georganiseerd in het centrum van Schijndel door “Meuk is leuk”. Het zal een grote gezellige snuffelmarkt zijn, maar tussen 12.00 uur en 17.00 uur zullen er ook diverse winkels hun deuren openen. Toegang tot de snuffelmarkt is gratis.

Elke zondag zijn kinderen t/m groep 6 welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten onder andere kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent van 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten. Zorg dat je je pasje bij hebt. Toegang is 0,70 cent.

Een zondagmiddag, Americana artiest pur sang op het podium, dat is Bjorn van der Doelen in Casa del Arte! Kom het zelf meemaken in Casa del Arte op 19 maart. Het optreden start om 14.00 uur. Voor tickets kijk je op de website van Casa de Arte. Bjorn van der Doelen is een van de beste songwriters van Nederland aldus de kenners. Bjorn heeft net een nieuw album uitgebracht waarin hij zich ontpopt als een Americana artiest van formaat

Circus Bolalou geeft zondag 19 maart om 11.00 uur & 14.00 uur nog twee laatste optredens in de tent op de Steeg. Kaartjes voor de optredes zijn te krijgen via de website: www.circus-bolalou.nl

Drumschool Max en Muziekschool Brabant organiseren een  leerlingen-uitvoering in het City theater in Schijndel. Net als in voorgande jaren belooft het weer een leuke middag te worden met optredens van drummers, keyboardspelers, zangers, gitaristen, bandjes enz. Iedereen is van harte welkom om van 12.00 uur tot 19.30 uur alle talenten te komen bewonderen. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom om van 12.00 uur tot 19.30 uur alle talenten te komen bewonderen. De toegang is gratis.

Je kunt dit weekend ook de nieuwe expositie met werken van Jan Sonnemans gaan bekijken in het Jan Heestershuis.  Zowel op de zaterdag als de zondag is het museum in de Pompstraat geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Geen tijd in het weekend om de expositie te bezoeken? Op dinsdag t/m vrijdag is het museum ook geopend op dezelfde tijden.

In ‘t Spectrum is de tentoonstelling City(e)scapes te zien in de KEG EXPO ruimte, een expositie met werken van de kunstenaars-broers Rob en Guus Ruimers bestaat uit een installatie en fotografisch werk. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van ‘t Spectrum. Op maandag t/m vrijdag vanaf 8.00 uur is ‘t Spectrum geopend en in het weekend bij evenementen.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen uw evenement graag mee in ons weekendoverzicht.

Uit de krant

Uit de krant