Samen kijken of auto's zich wel aan de snelheid houden.
Samen kijken of auto's zich wel aan de snelheid houden. Foto:

Verkeersdag op Basisschool De Heijcant

Onderwijs 486 keer gelezen

SCHIJNDEL | Woensdag 10 april stond voor alle groepen van basisschool De Heijcant in het teken van verkeer. Voor de jongste kinderen van de school was er een speurtocht waarbij verkeersborden gezocht moesten worden en een blote voetenpad om te ervaren wat een fietsband voelt.

Voor de andere groepen stonden op het programma onder andere een fietskeuring door de fietsenmaker, een presentatie van de wijkagent over MONO, auto’s laseren met een lasergun en uitleg over de dode hoek. Een aantal groepen heeft ook op de fiets een parcours afgelegd om de fietsvaardigheid te oefenen. Kinderen oefenden bijvoorbeeld het maken van een noodstop, fietsen met obstakels op de route, met twee naast elkaar fietsen en het meenemen van een zware tas op de fiets. 

Dat alles was mogelijk dankzij de fantastische inzet van de vele hulpouders, BAS Trucks, Veilig Verkeer Nederland, Jac. Kemps Tweewielers, de wijkagent en de leerkrachten. “We kijken terug op een zeer zonnige, leerzame en geslaagde verkeersdag”, aldus de werkgroep

Op zoek naar verkeersborden.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant