Jereau van den Heuvel maakt foto's voor zijn klanten van hele dure en mooie auto's. Ook mag hij zelf rond rijden in deze wagens.
Jereau van den Heuvel maakt foto's voor zijn klanten van hele dure en mooie auto's. Ook mag hij zelf rond rijden in deze wagens.

Jereau doet de gaafste dingen door zijn hobby als fotograaf

Human Interest 923 keer gelezen

SCHIJNDEL | De 27-jarige Jereau van den Heuvel is gek op fotografie en heeft dankzij deze hobby al veel vette verhalen meegemaakt. Hij schiet in Nederland en de rest van de wereld de mooiste foto’s voor zijn bedrijf J-ro Media, maar ook om herinneringen te maken. “Tijdens mijn trip in Amerika kwam ik in zulke bijzondere situaties terecht puur door mijn camera.”

Hoe ben je erop gekomen om te beginnen met J-ro Media?
“J-ro Media is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby. Ik ben tien jaar geleden begonnen met fotografie. Die interesse komt gedeeltelijk door mijn moeder. Zij deed bruidsfotografie en daardoor hadden we altijd camera’s thuis liggen. Ik had een aantal vrienden die aan motorcross deden en daar ging ik dan altijd kijken. Toen heb ik een keer mijn camera meegenomen om daar leuke foto’s te schieten en dat beviel erg goed. Ik kreeg veel positieve reacties en ben toen door heel Nederland naar trainingen en wedstrijden gegaan om daar foto’s te maken. Deze plaatste ik dan op mijn Instagram- en Facebookpagina J-ro media. Uiteindelijk kostte het bijwonen van deze wedstrijden te veel tijd en ben ik ermee gestopt. Ik ben daarna gaan reizen en heb veel vastgelegd op camera. Een aantal mensen zeiden me dat ik iets met die fotografie moest gaan doen en toen heb ik J-ro Media als een bedrijf ingeschreven. Ik ben toen echt begonnen met foto’s maken zowel bedrijfsmatig, als nog steeds privé als hobby.

Wat doe je precies met J-ro Media?
“Met J-ro Media richt ik me vooral op auto en motor gerelateerde dingen. Ik werk bijvoorbeeld voor een magazine uit Den Bosch genaamd Manify. Dit is een mannenblad en daarvoor ben ik autojournalist en -fotograaf. Ik maak ook veel foto’s tijdens mijn reizen. Hier verdien ik geen geld mee en dat doe ik alleen als hobby. Ik vind het verzamelen van momenten erg belangrijk en met dit soort fotografie kan ik dat doen. Ik heb bijvoorbeeld vorig jaar drie maanden in mijn eentje door Amerika gereisd. Ik heb daar zoveel verschillende dingen meegemaakt en ik ben blij dat ik veel van die avonturen op camera heb vastgelegd.”
“Met J-ro Media ben ik ook bezig met film.” Ik maak bijvoorbeeld bedrijfsvideo’s, maar ook korte films. Begin dit jaar heb ik een film van een half uur uitgebracht op YouTube waarin ik mijn reis door Amerika laat zien en met een voice-over vertel waarom ik die reis heb gemaakt. Ik ben nog niet zolang bezig met film en kan er zeker nog beter in worden, maar ik vond het wel een erg leuk project. Op deze manier kan ik precies laten zien wat ik heb meegemaakt en dat vind ik het mooie eraan. Er zit dus wel een bedrijfsmatige kant aan J-ro Media, maar het liefst leg ik gewoon alle avonturen vast die ik meemaak.”

Zie je Fotograferen dan meer als werk of hobby?
“Mijn klanten zijn vaak vrienden of mensen waar ik al eerder mee heb gewerkt. Ik ben een dag in de week bezig met J-ro Media. Mijn toekomst ligt dus niet daar, maar bij Relax Outdoor. Dit is het bedrijf van mijn ouders en hier werk ik de rest van de week. Dat neemt niet weg dat ik het supergaaf vindt om te fotograferen. Voor mijn werk bij Manify krijg ik ook niet betaald, maar ik maak wel hele vette dingen mee die ik allemaal kan vastleggen en dat is me meer waard dan een salarisstrookje. Binnenkort vlieg ik bijvoorbeeld naar Lapland voor Volvo. Ik ga hier dan met een Volvo op het ijs racen en foto’s maken van deze ijsraces. Op zo’n tripje is dan alles geregeld. Van de vliegtickets, tot het avondeten.”

Wat is jouw stijl qua foto’s?
“Ik krijg alle vrijheid om mijn foto’s te maken en dat vind ik het leuke aan de tripjes die ik maak. Normaal als je een foto aan de klant levert, mag er bij wijze van spreken geen blaadje liggen of de foto moet al opnieuw. Ik maak mijn foto’s precies hoe ik het moment meemaak. Het enige wat ik aanpas is de kleur en de belichting, maar ik gebruik nooit photoshop bij mijn foto’s. Je zou mijn stijl dus wel ‘raw’ of ‘urban’ kunnen noemen.”

Wat zijn de vetste dingen die je hebt gedaan omtrent fotografie?
“Mijn vetste ervaringen heb ik meegemaakt op mijn rondreis door Amerika. Ik ben in California begonnen en in New York geëindigd. Tijdens deze trip heb ik zulke bijzondere situaties meegemaakt, puur door mijn camera. Je raakt door zo’n camera heel makkelijk aan de praat met mensen, omdat iedereen fotograferen interessant vindt. Ik was in New Orleans foto’s aan het schieten in de historische straat Bourbon Street. Ik maak altijd veel foto’s en op de foto’s zie je een man steeds dichterbij komen, totdat hij als grap voor mijn lens springt. Ik raak met hem aan de praat en hij blijkt een Engelse toerist te zijn. Ik vertel hem dat die foto waarbij hij voor de lens springt echt vet is, dus we wisselen gegevens uit zodat ik die foto naar hem kan sturen. Hij nodigt me ook gelijk uit om die avond een Coronaatje te drinken in een bar samen met zijn maat. ’s Avonds stuurt hij mij een appje met zijn locatie en we hebben tot vier uur ’s nachts in die kroeg gezeten. Sindsdien zoeken we elkaar om de zoveel maanden - waar dan ook op de wereld - even op. En dit heb ik allemaal alleen maar te danken aan die camera. Van dit soort verhalen heb ik nog tien voorbeelden, puur en alleen omdat ik dingen vastleg en dat vind ik zo mooi aan fotografie.”

“Bij toffe klussen die ik via mijn bedrijf J-ro Media heb mogen doen, denk ik gelijk aan verschillende auto’s die ik heb gefotografeerd en waar ik in heb mogen rijden. De Porsche 911 GT3 schiet me dan gelijk te binnen. Als autoliefhebber is het een hele vette ervaring om daarin te rijden. Deze auto is over de 300.000 euro waard en maakt een gruwelijk geluid. Daar krijg ik gewoon kippenvel van.”

Voor meer info kun je kijken op www.j-romedia.nl of zijn Instagram @capturedbyjereau. De film over zijn reis door Amerika kun je zien op https://youtu.be/OOv8Y3j4xAU..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant