Pleun van den Besselaar tijdens een wandeling. Foto: Jettie de Boer
Pleun van den Besselaar tijdens een wandeling. Foto: Jettie de Boer Foto: Jettie de Boer

Pleun van den Besselaar gaat de Mont Ventoux beklimmen voor MS

Human Interest 677 keer gelezen

SCHIJNDEL | De twaalfjarige Schijndelse Pleun van den Besselaar zet zich in om geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de ziekte MS, wat staat voor Multiple Sclerose. Op 20 mei zal zij te voet de bekende berg De Mont Ventoux beklimmen, samen met honderden andere deelnemers, om geld in te zamelen voor dit doel.

“Toen ik slechts 3 jaar oud was, kreeg mijn moeder de diagnose MS”, vertelt Pleun. “Deze ziekte treft het centrale zenuwstelsel, bestaande uit de hersenen en het ruggenmerg, dat van je nek tot je onderrug loopt. Voor mij is MS altijd een deel van het leven geweest. Het beïnvloedt zelfs de keuzes die we maken, zoals minder vaak naar een pretpark gaan omdat mijn moeder daar niet genoeg energie voor heeft.”

“MS is niet zichtbaar aan de buitenkant, maar mijn moeder moet er dagelijks pillen voor slikken en ze is vaak erg moe”, legt ze uit. “Ik wil graag iets doen om haar te helpen, en daarom heb ik besloten om samen met haar deel te nemen aan Klimmen tegen MS. Op 20 mei ga ik de Mont Ventoux beklimmen, een afstand van 21 km, om geld in te zamelen voor onderzoek. Misschien kan er dan ooit een medicijn worden gevonden waardoor mama beter kan worden. Zou jij mij willen sponsoren? Dat zou echt geweldig zijn.”

Het doel van Pleun is om zeker 1000 euro op te halen. Met inmiddels al ruim 800 euro op de teller komt dat zeker in zicht. “Hoe meer geld we kunnen inzamelen, hoe meer onderzoek er kan worden gedaan naar deze ziekte waarvan nog steeds niet helemaal duidelijk is hoe het ontstaat”.

Om goed voorbereid de zware beklimming te gaan doen is ze nu ook regelmatig met haar moeder aan het wandelen. “Elke zondag ben ik samen met mama aan het wandelen, steeds een beetje verder, zodat ik kan wennen aan het lange lopen. Het is lastig om me voor te bereiden op een bergbeklimming omdat we geen bergen hebben in Schijndel, dus oefen ik op de Vlagheide.”

Ze loopt de tocht echter niet alleen. Dit doet ze met een heel team, genaamd ‘Team Mentaal Sterk’. Je kunt Pleun sponsoren via deze link https://klimmentegenms.moves.ms/fundraisers/pleun-van-den-besselaar .

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant