Afbeelding
Foto:

Dierenpark het Dierenplein viert 30-jarig bestaan met spectaculaire open dag

Natuur 567 keer gelezen

SCHIJNDEL | Dierenpark het Dierenplein, gelegen aan het Verdipad in Schijndel, viert op zaterdag 18 mei zijn 30-jarig bestaan met een open dag. Het park is open van 14.00 tot 17.00 uur, en biedt verschillende activiteiten voor bezoekers van alle leeftijden.

Een van de activiteiten is een lezing over bijen en hun rol in het ecosysteem, gegeven door imker Piet Claassen. Bezoekers kunnen meer leren over de belangrijke rol van bijen als bestuivers. Daarnaast is er een demonstratie schapenscheren, waarbij de bezoekers kunnen zien hoe dit in zijn werk gaat en uitleg krijgen over het belang van deze praktijk voor de gezondheid van de schapen. Verder organiseert het park een clinic schapen drijven met een bordercollie, onder leiding van Maarten Appelboom, waarbij de vaardigheden van deze intelligente honden worden getoond.

Bezoekers kunnen ook kennismaken met de verschillende dieren die in het park verblijven. Vrijwilligers van het park zullen aanwezig zijn om hun kennis over dierenwelzijn te delen en vragen van bezoekers te beantwoorden.

De open dag van Dierenpark het Dierenplein biedt een mooie gelegenheid om het park en zijn bewoners te leren kennen, terwijl het jubileum van het park wordt gevierd.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant