Start van de tweede etappe van de ZLM tour in Schijndel in 2023.
Start van de tweede etappe van de ZLM tour in Schijndel in 2023. Foto: Bas Ulehake

Start van de derde etappe van de ZLM Tour 2024 in Meierijstad

Sport 570 keer gelezen

SCHIJNDEL | De derde etappe van de ZLM Tour 2024, de jaarlijkse meerdaagse wielerwedstrijd, start op vrijdag 7 juni in Schijndel, net zoals vorig jaar. De wielrenners verzamelen zich bij ’t Spectrum en vertrekken om 12.10 uur via de Markt en de Hoofdstraat richting het Limburgse Buchten. Rondom ’t Spectrum worden diverse fietsgerelateerde activiteiten georganiseerd voor de inwoners van Meierijstad. De start van de etappe is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

De ZLM Tour heeft zijn oorsprong in Schijndel, beginnend als de eendaagse wedstrijd Omloop van Schijndel-Boschweg. Deze wedstrijd werd later uitgebreid tot de Driedaagse van Schijndel en uiteindelijk tot een vijfdaagse etappewedstrijd die plaatsvindt in de zuidelijke provincies van Nederland en Zeeland, met uitstapjes naar België. Wethouder sport Johan van Gerwen: ”We zijn we trots op de komst van de ZLM Tour in onze gemeente. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen we een sportevenement van formaat in Meierijstad mogelijk maken. Ik hoop dat er veel inwoners en bezoekers hiervan gaan genieten.” 

De ZLM Tour staat al jaren bekend als dé voorbereidingskoers voor sprintersploegen op de Tour de France. In het verleden hebben renners als Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen etappezeges behaald in deze tour. De namen van de teams en renners die dit jaar deelnemen, zullen in de komende weken bekendgemaakt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant