Erwin van Eerd in zijn machine.
Erwin van Eerd in zijn machine. Foto: Coen van Tartwijk - Coohn

Opbouw Paaspop is een droom die uitkomt

Human Interest Human Interest 1.871 keer gelezen

SCHIJNDEL | Over ruim een week stroomt het Paaspop terrein vol met duizenden bezoekers. De tickets vlogen als warme broodjes over de toonbank. Maar voorafgaand aan dit grote festival in Schijndel moet er een hoop gebeuren. Honderden, zo niet duizend, mannen en vrouwen werken achter de schermen aan de opbouw. Eén van hen is de Schijndelse Erwin van Eerd. 

“Dit is het derde jaar dat ik volledig mee op- en afbouw. Daarvoor deed ik telkens de laatste week voor de show helpen”, vertelt Erwin. Via Peter Sanders is hij betrokken geraakt bij de werkzaamheden. “Hij vroeg enkele jaren geleden of ik mee wilde helpen en zo geschiedde”, lacht hij. Inmiddels is Erwin voor zichzelf begonnen. Eén van de redenen was dat hij de volle weken betrokken wilden zijn bij de opbouw, maar die mogelijkheid was er bij zijn toenmalige werkgever niet.

Vol enthousiasme vertelt hij: “De sfeer hier is zo ontzettend goed. De crew onder elkaar is gewoon top. Je komt elkaar elke keer tegen. Dit is het eerste grote evenement van het seizoen, dat is iets aparts. Maar je moet het echt ervaren om het te begrijpen.” Gedurende de opbouw werken er honderden mensen, maar de week voor Paaspop zijn het er al tegen de duizend. En gedurende het festival zijn het er nog meer. “Ik weet niet wat ik mag verklappen, maar het wordt in ieder geval spectaculair”, geeft Erwin als hint. Zo kunnen bezoekers nieuwe dingen verwachten, maar keren er ook vaste attributen terug. Welke dat zijn, ontdek je pas op het terrein zelf als het feest losbarst.

Erwin gaat zelf al jarenlang naar Paaspop. Om het festival mee op te bouwen is als een droom die uitkomt. “Dat ik die kans heb gekregen is super mooi”, jubelt hij. Op vrijdag regelt hij de laatste dingen en daarna is hij zelf als bezoeker op het terrein te vinden. Daar geniet hij van het werk wat hij vier weken lang, zeven dagen in de week heeft verzet. “Het is flink aanpoten, maar je krijgt een hechte groep. Het is eigenlijk één grote familie. Mocht het bij een ploeg tegenvallen, dan springen de andere ploegen bij. En na afloop ben je weer drie weken non-stop bezig met de afbouw.”

Van zijn kinderen krijgt Erwin mee dat er genoeg leuke artiesten komen. “Zij waren positief over de artiesten, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar weinig vanaf weet. Maar we staan allemaal te springen om naar Paaspop te gaan!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant