Afbeelding
Foto:

Kunstexpositie ‘In en rond onze dorpen’

Cultuur 235 keer gelezen

SINT-MICHIELSGESTEL | In het Pinkster­weekend is er een kunstexpositie in de protestantse kerk en Tuinkamer aan de Schijndelseweg in Sint-Michielsgestel. Tenminste achttien schilders uit de omgeving tonen hun kijk op het thema ‘In en rond onze dorpen’.

De Pinksterexpositie wordt dit jaar al voor de derde keer gehouden in het monumentale kerkje en in de aangrenzende tuinkamer in het centrum van Sint-Michielsgestel. Voorgaande jaren wisten inwoners uit de omgeving en passanten de weg te vinden naar de kunstwerken. Reden voor de organisatoren om ook dit jaar weer een expositie te organiseren. 

Onze dorpen als decor

Het thema waarbij de directe omgeving model staat heeft inmiddels al 18 schilders uit de gemeenten Schijndel en Sint-Michielsgestel geïnspireerd. De organisatoren Ina Bakker, Doreen Admiraal en Nico Ketting verwachten dat daar nog enkele schilders aan worden toegevoegd. Samen tonen zij bezoekers veel bekende, en wellicht voor bezoekers ook onbekendere, scenes uit Gestel, Berlicum, Schijndel en de natuur in de omgeving tijdens het Pinksterweekend.

Bekende schilders

Er zijn exposanten die ook al meededen aan voorgaande exposities, maar hebben zich ook nieuwe mensen gemeld. Eén van de deelnemers is de bekende Gestelse schilder en beeldhouwer (hij wil geen kunstenaar genoemd worden) Henk Rijkers. Hij was voorheen eigenaar van de Lunchgalerie Rijkers, waarin hij zijn werk en dat van zijn vrouw exposeerde. Hij heeft in vele stijlen gewerkt en maakt recentelijk kleurrijke voorstellingen die opgebouwd zijn uit rechthoekige vlakjes. Het zijn herkenbare, abstracte schilderijen. Speciaal voor deze tentoonstelling is hij nu bezig met een olieverfdoek waarin de drie kerken van Gestel het hoofdmotief vormen.

Expositie in twee ruimtes

De expositie vindt zowel in het sfeervolle kerkje plaats als in de naastgelegen moderne Tuinkamer. De ruimtes hebben beiden een eigen sfeer en bieden ruim de gelegenheid om de kunst op je in te laten werken. In de expositieruimtes ligt een brochure waarin de werken worden toege­licht voor bezoekers klaar. Enkele exposanten zullen op bepaalde uren ook zelf aanwezig zijn om meer te vertellen over hun werk(en). 

Openingstijden

De expositie is het hele Pinksterweekend gratis toegankelijk. Vanaf vrijdag 26 mei tot en met maandag 29 mei a.s. staan de deuren dagelijks open van 13:00 tot 17:00 uur. Locatie: Schijndelseweg 1 in Sint-Michielsgestel. 

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant