Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Algemeen 702 keer gelezen

SCHIJNDEL | Weekend! En dan ook nog eens een lang Paasweekend voor veel mensen. Genieten van de vrije dagen die komen.  Pasen in Schijndel dat betekend ook Paaspop. Dier dagen lang komt een keur van artiesten langs om een optreden te verzorgen op een van de podia. Vele duizenden mensen zullen komende dag de poorten van Paaspop passeren om er samen te genieten van alle optreden maar vooral ook het samenzijn met vrienden en bekenden. Naast Paaspop is er nog veel meer te doen komend weekend in Schijndel. In het overzicht hieronder zie je wat er allemaal te doen is. 

Heb je ook een activiteit die je in dit wekelijkse overzicht wil laten opnemen. Stuur een bericht naar de redactie via het mailadres onderaan dit bericht. Wij wensen iedereen een fijn weekend!

Vrijdag

De eerste dag van Paaspop 2024! In de loop van de middag zullen de eerste klanken te horen zijn van de eerste artiesten die het podium gaan betreden. Wil je het volledige programma bekijken dat kan in de agenda op deze website: Programma Paaspop vrijdag

Vrijdagmiddag is er vanaf 13.30 in het Gasthuis het wekelijkse handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit.  

De jeugd van Schijndel kan terecht in de Zwengel bij Soos Cosy Up. De dj’s van Soos Cosy Up klaar om jullie op de dansvloer te krijgen. Uiteraard kun je voor een schappelijke prijs iets te drinken en te snoepen krijgen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen voor een gezellig avondje uit? Je bent om 19.30 uur welkom en om 21.30 uur wordt de avond afgesloten. Entree is €1,- (vergeet je pasje niet). 

De vrijwilligers van het Gasthuis gaan weer een smakelijk buffet voor u bereiden en klaarzetten. Je kunt van het buffet komen genieten vanaf 17.30 uur. Wil je deelnemen? Reserveren kan via info@gasthuisschijndel.nl of telefoon: 073-5495051. De kosten bedragen €17,- exclusief drankjes.

Senioren Boschweg organiseert kaartavonden op de vrijdagavond. Hierbij zijn zowel leden als niet-leden van harte welkom zijn. Deelname € 3,- per persoon voor rikken of jokeren. Alle plus spelers hebben prijs. Verder is er een loterij met leuke prijzen. Aanvang 20.00 uur en inschrijven vanaf 19.30 uur in de Kajuit aan de Houtstraat. 

Op de vrijdagavonden gaat petanque vereniging “Wij Liggen” een ‘Boules de bar’ organiseren. “Bedoeling is om niet-leden en leden samen een gezellige avond te bezorgen. Lekker verwarmde hal, muziek, gezellige mensen, gewone boulers, een lekker hapje en betaalbaar drankje; garantie voor een mooi begin van het weekend. Om 19:30 uur wordt gestart en inschrijven hoeft niet; kom alleen of met meer personen, alles kan en heb je zelf geen boules dan zorgt de club ervoor. Deelname kost €3,- per persoon.

In Zwembad de Molen Hey kunnen jongeren (tot 13 jaar, kinderen tot 8 jaar onder begeleiding van een volwassene) komen discozwemmen. Het zwembad zal hiervoor worden omgetoverd tot een flitsend en swingend zwemparadijs. De ramen zijn verduisterd, de discolampen staan aan en er is swingende muziek. Tijdens het discozwemmen worden er activiteiten georganiseerd waarbij leuke prijzen te winnen zijn! Je bent welkom vanaf 19.15 uur, om 21.00 uur wordt het discozwemmen afgesloten.

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndelse horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten. 

Met Pasen ga je uiteraard op zoek naar paaseieren. Vanaf 10.30 uur kunnen de kinderen op de Woeste Weide zoeken naar de daar verstopte paaseieren. Later op de dag kunnen kinderen van wijk Plein gaan zoeken naar de verstopte eieren. Hiervoor wordt om 13.30 uur verzameld aan het spoorpad. Mocht je een van de verstopte gouden eieren vinden aan het Spoorpad, dan win je ook nog een leuke prijs. 

Op het Paaspopterrein start ‘s-middags de tweede dag van het grootste evenement van Schijndel. De hele middag, avond en een gedeelte van de nacht komen er weer nationale en internationale artiesten naar Schijndel. Het complete programma van de zaterdag vind je hier: Programma Paaspop zaterdag

Zondag

Vandaag alweer de laatste dag van Paaspop 2024. Nog een dag genieten van geweldige optredens en heerlijk eten en drinken. Wil je het programma van de laatste Paaspopdag bekijken deze kun je hier terugvinden: Programma Paaspop Zondag

Niet in Schijndel maar toch leuk om te bezoeken de modeltreinenbeurs in zaal de Schuif in Gemonde. Op deze beurs vind je een groot en gevarieerd aanbod van gebruikte en nieuwe modeltreinen, wagons, rails/wissels scenery en dergelijke. De beurs is op zondag 31 maart van 9.00 tot 14.00 uur. Een gezellige beurs met standhouders uit diverse windstreken. Van bijna alle merken is er wel iets te vinden zoals Märklin, Fleischmann, Roco Lima. De toegangsprijs voor volwassenen is € 2,-. Nog geen 14 jaar? Dan is de toegang gratis.

Organiseer je een evenement laat het de redactie weten! Stuur hiervoor een mailtje naar redactie@mooischijndel.nl of vul het eenvoudig zelf in op www.mooischijndel.nl/agenda

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant