De Steeg
De Steeg Foto: Bas Ulehake

De Steeg gaat na klachten op de schop

Algemeen 859 keer gelezen

SCHIJNDEL | Van de rotonde Steeg tot en met de Colonel Harry Kinnardbrug zal de Steeg onder handen genomen worden. De weg heeft het einde van haar levensduur bereikt, wat voor de gemeente een geschikt moment was om te beoordelen of deze nog voldoet aan de huidige ontwerprichtlijnen en indien nodig herinrichting te overwegen. Voor dat laatste heeft de gemeente nu gekozen. 

Ontwerpbureau Iv-Infra heeft in opdracht van de gemeente Meierijstad het ontwerp gemaakt voor de reconstructie van de Steeg. Via een speciale website informeren zij en de gemeente iedereen over het ontwerp en de technische voorbereiding. 

Aanleiding
“De Steeg is de weg die de kernen van Schijndel en Heeswijk-Dinther met elkaar verbindt. Het is een weg met één rijloper en een vrij liggend fietspad aan de zuidzijde van de weg. Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over de slechte, hobbelige staat van het fietspad en over de hoge snelheid op de weg en de gevaarlijke situaties op de kruispunten”, laten de gemeente en het ontwerpbureau op de website weten.

Verschillende aanpassingen
In de bocht bij de Heuvelstraat wordt een rij bomen gekapt   om het zicht te verbeteren en de bocht te verruimen. Nabij het Ben Peterspad wordt een houten geleiderail geplaatst  als vervanging van de huidige heg. Daarnaast wordt de weg ongeveer 60 centimeter naar het Noorden verplaatst. Ter hoogte van de Martemanshurk hebben fietsers in het nieuwe ontwerp géén voorrang meer  op het verkeer. Aan beide kanten van de weg komt een grasbetonband  te liggen van 60 centimeter breed.

Inloopmiddag
Op donderdag 14 december is er een inloopmiddag in de Schaapskooi Schijndel van 16.00 uur tot 18.00 uur. Na dit overleg maakt de gemeente, met de verkregen informatie, een definitief ontwerp. “Daarna maken we het bestek en gaan we het werk aanbesteden aan een aannemer. De uitvoering is eind april 2024 gepland”, besluit de gemeente.

Het voorlopige ontwerp en de dwarsdoorsnedes zijn te downloaden via: https://arcg.is/1uDKXW. Op deze website verschijnt later meer informatie.

De Steeg
De Steeg
De Steeg
De Steeg
De Steeg
De Steeg
De Steeg
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant