Stephan Hesemans, hoofdtrainer van SV Avanti '31
Stephan Hesemans, hoofdtrainer van SV Avanti '31 Bas Ulehake

‘We verwachten in de top vijf te eindigen’

Sport Sport 901 keer gelezen

SCHIJNDEL | De laatste weken hebben de voetbalclubs weer flink getraind om fris aan de beker en de competitie te kunnen beginnen. We gaan eens langs de Schijndelse (en Gemondse) velden om de trainers te polsen hoe ze er voor staan. We spreken in de laatste ronde van deze serie met Stephan Hesemans van Avanti ‘31.

Hoe is het om trainer te zijn van SV Avanti ‘31?
“Avanti is een mooie club, met heel veel vrijwilligers. Een mooie accommodatie en een goede jeugdafdeling, waarbij de standaardteams op een goed niveau spelen. Daarbij is er een jeugdige selectie en zal de JO19 1 de selectie het huidige en volgend seizoen zeker gaan versterken met een talentvolle lichting. Daarbij ben ik bij Avanti begonnen als jeugdtrainer, ik voel me hier thuis.”

Hoe was de voorbereiding?
“De voorbereiding is net begonnen, we hebben wel een blok van 3 weken getraind vanaf begin juli. Daarna 3 weken niets i.v.m. vakanties en toen de draad weer opgepakt. Het eerste en tweede hebben nu beide één wedstrijd gespeeld. De belastbaarheid is een aandachtspunt, voorkomen van blessures en toch wedstrijdfit worden voor de competitiestart wordt de grootste uitdaging. Daarnaast wil je bepaalde principes erin gaan brengen, daar moeten we geduldig in zijn.”

Wat verwachten jullie van de competitie?
“We verwachten in het linkerrijtje mee te kunnen doen, waarbij eindigen bij de eerste vijf onze doelstelling zal zijn. Zwaluw VFC zal naar verwachting de topfavoriet zijn in onze klasse, Margriet verwacht ik ook bovenin. Het is een mooie klasse met hopelijk veel publiek die weer kan en mag gaan genieten van de wedstrijden.”

Waarom moeten de toeschouwers dit seizoen zeker naar SV Avanti ‘31 komen kijken?
| Naast de vele mooie derby’s, Den Dungen, BMC, SCG’18, ODC en DVG zijn de wedstrijden tegen Schijndel natuurlijk nog meer dan een een mooie derby. Een altijd strijdend Avanti, met voetballende en aanvallende intenties, dat krijgen ze hopelijk wekelijks te zien.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant