Afbeelding
Bas Ulehake

Blindenvoetbal op de Rooiseheide in Schijndel

Sport Sport Zorg en Welzijn 401 keer gelezen

SCHIJNDEL | Blindenvoetbal is speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele handicap, maar geschikt voor iedereen omdat je met een afgeplakte skibril op speelt. Het wordt gespeeld tussen twee teams van vijf spelers. Op zaterdag 9 oktober vind er sportdag plaats i.s.m. Gemeente Meierijstad en Gehandicaptensport Nederland

Omdat voetbal voor iedereen is, met of zonder beperking. ‘Passend voetbal’ is een verzamelnaam voor verschillende vormen van aangepast voetbal, die kunnen worden beoefend door mensen met een beperking. In samenwerking met Gemeente Meierijstad, Stichting Zwaluwen Jeugdactie en Gehandicaptensport Nederland start PSV Foundation vanaf september 2021 met blindenvoetbal.

Aanmelden
De aanmeldingen voor de sportdag op 9 oktober zijn geopend. Inschrijven kan hier. Je kan natuurlijk ook direct lid worden en in september mee trainen.

Paralympische sport
Blindenvoetbal is een Paralympische sport die in Nederland nog weinig bekendheid heeft. PSV is de eerste BVO die de sport geheel zelfstandig gaat aanbieden.

Spelregels
Alle veldspelers krijgen een zichtveldbeperkende bril op, zodat de omstandigheden gelijk zijn. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. In de bal zit een belletje, zodat de spelers kunnen horen waar de bal is. Daarnaast zijn de spelers verplicht om ‘voy’ te roepen wanneer zij een verdedigende actie ondernemen. Op deze manier weet ook de aanvaller waar de verdedigers zich bevinden. Het veld is veertig bij twintig meter en aan de zijkanten is er een boarding. Verder gelden bij blindenvoetbal dezelfde regels als in het gewone (zaal)voetbal.

Wekelijkse trainingen
Doelgroep: Kinderen vanaf 6 jaar, jongeren, volwassenen en senioren.
Dag en tijd: Nog onbekend (start vanaf september)
Locatie: PSV Foundation Academy Meierijstad (Rooiseheide 10, 5481 SG Schijndel)
Kosten: Gratis

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant