Afbeelding

Wederom diverse overwinningen WV Schijndel

Sport Sport 275 keer gelezen

SCHIJNDEL | In België werd op zondag 11 juli de Berchem Classic verreden, een UCI 1.13 wedstrijd voor vrouwen U23. Junior-vrouwe Marith Vanhove namen aan deze wedstrijd over 82 kilometer deel. Er stonden 64 deelnemers aan het vertrek. De wedstrijd eindigde na ruim twee uur in een massasprint waarin Marith de snelste was. Haar landgenote Julie Hendrickx werd tweede en de Nieuw-Zeelandse Georgia Danford werd derde.

Na afloop van de jeugd klimkoers van Bocholz op zondag 11 juli werd er ook een wedstrijd verreden voor nieuwelingen-meisjes. Het was Nikki Souren die deze wedstrijd na 40 kilometer op haar naam schreef.

Op zaterdag 10 juli werd er in Rucphen een wedstrijd voor de nieuwelingen verreden. Net als twee weken eerder was het wederom Jan Kraus die zegevierde en daarmee zijn tweede zege van het seizoen behaalde.

In het Belgische Dikkebus werd op woensdag 7 juli een wedstrijd verreden voor nieuweling-meisjes en junior-vrouwen over 60 kilometer. Er stonden 96 deelnemers aan het vertrek. Nikki Souren (nieuweling-meisje) en Marith Vanhove (junior-vrouw) kozen samen met de Belgische junior-vrouw Febe Jooris de aanval. Het peloton moest de drie laten gaan en de voorsprong werd uiteindelijk meer dan vier minuten. Marith toonde zich de snelste van de kopgroep voor Nikki. Nikki was daarmee de snelste nieuweling-meisje in koers waardoor WV Schijndel twee winnaressen had.

Vier junioren van WV Schijndel namen met het district Zuid-Oost deel aan een wedstrijd in het Belgische Biesmerée. De wedstrijd ging over 85 kilometer en kende 1500 hoogtemeters. Vier renners waren vooruit. Achter deze vier won Tijn Louwerensen de sprint voor de 5de plaats voor Max Mosmuller die 6de werd. Jordi van Heijst reed de wedstrijd uit. Tijn van Zandbeek moest voortijdig de strijd staken.

In Heerde werd op woensdag 7 juli het DK tijdrijden voor het district Oost verreden. Puck Langenbarg behaalde bij de nieuweling-meisjes een mooie 3de plaats.

Van 8 t/m 11 juli werd in Tsjechië de Tour de Feminin verreden waaraan de vrouwen van het U23 Stanza Die Making team van WV Schijndel deelnamen. Naast het vrouwen U23 team van WVS namen er ook rensters van WVS met Parkhotel Valkenburg CT (PVCT) deel aan deze wedstrijd. De slotetappe ging op zondag 11 juli van Varnsdorf naar Krásná Lípa over 114.6 kilometer. De etappe werd een waar slagveld. De etappe ging van start zonder Lisa van Helvoirt, die met fysieke problemen kampte. Van de 112 rensters die wel aan de start verschenen wisten er 58 de etappe tot een goed einde te brengen. Bij de 54 uitvallers behoorden helaas Sanne van Heel, Scarlett Souren en Leonie Bos (PVCT). Pien Limpens (PVCT) was juist in haar element. Zij behaalde een mooie 4de plaats op 7.10 min. van de Engelse Joscelin Lowden die oppermachtig naar de overwinning reed. Julia van Bokhoven (PVCT) eindigde als 30ste op 8.08 min. Lente Boskamp werd 36ste in een groep op 21.25 min. waarin ook Anne van Rooijen (40ste) en Laura Molenaar (45ste) zich bevonden. Femke Gerritse (PVCT) eindigde vlak achter deze groep op 21.52 als 57ste.

In het algemeen klassement eindigde Pien als 6de en was daarmee de derde jongere in het jongeren klassement. Julia eindigde als 25ste. Laura werd 40ste, Anne 43ste, Lente 44ste en Femke 46ste.

In het ploegenklassement eindigde WV Schijndel als 12de. Parkhotel Valkenburg CT werd daarin 2de.

Mike Teunissen neemt van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli deel aan de Tour de France. Zijn verrichtingen zijn te volgen via www.wvschijndel.nl

WV Schijndel jeugd

In Bocholz werd er op zondag 11 juli een klimkoers voor de jeugd gehouden. De uitslagen:

Cat. 3: 4. Mees Bunning; 8. Puck Bunning; 16. Hebe van Eijndhoven; 17. Jasper Gruitrooij; 24. Wieske Knapen; 25. Boet de Kleijn

Cat. 4: 17. Pim van der Linden; 25. Abe Bol

Cat. 5: 9. Filijn Demuyt; 12. Andries Knapen; 17. Lynn van Leeuwen; 29. Riva Hanegraaf

Cat. 6: 29. Jaap van der Linden; Sophieke Ploegmakers DNF

Cat. 7: 14. Cas Krebbers; 33. Bas van Heeswijk; 35. Joost Konings; 37. Lucas Demuyt; 41. Luuk van Schipstal

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant