Ton van Uden op zijn vertrouwde stekje,
Ton van Uden op zijn vertrouwde stekje, Jeroen van de Sande

1Night in... nieuw take-away concept van Schijndelse ondernemers

Zakelijk Zakelijk 1.455 keer gelezen

SCHIJNDEL | Ton van Uden van Kaas en Co is een gepassioneerde vakidioot. Zijn topkok Robert van de Ven evenzo. Eerlijk is eerlijk, deze coronatijd heeft de delicatessenzaak geen windeieren gelegd. Maar dat het zo druk is, hebben de heren voornamelijk aan zichzelf te danken. Ze maken overheerlijk eten en dat is tot in de verre regio aangeslagen.

“Het is geëxplodeerd de laatste tijd. Ik geef Robert alle vrijheid. Hij kwam met themaweken en dat slaat erg aan in Schijndel, maar ook daarbuiten”, legt Ton enthousiast uit. Over anderhalve week starten ze met een nieuw concept: ‘1 night in…’ In Heer en Meester aan de Boschweg wordt een pop-up take-away restaurant gerealiseerd. Iedere twee weken maakt de keuken overheerlijke gerechten in een ander thema. De eerste keer is het thema ‘1 night in Asia’. De voorbereidingen zijn in volle gang. “Het wordt thuis uit eten. Wij bereiden het en onze ‘gasten’ hoeven het alleen maar op te warmen. Alle gerechten worden op authentieke Aziatische wijze bereid”, knipoogt Robert.

“Ik verzeker je dat het hoogstaand eten is”, zegt Ton. “Echt heel erg lekker. Mensen die willen bestellen, moeten dat voor volgende week woensdag doen. Daarna worden ze uitgenodigd om het in het weekend op te komen halen. Op de pagina naast dit artikel in DeMooiSchijndelKrant zie je wat je allemaal kunt bestellen!” Volgens Ton zijn mensen zich bewust geworden dat er een goed alternatief is ontstaan voor uit eten. 1 Night in… geeft daar een nieuwe invulling aan.

Kaas en Co is dus veel meer dan alleen kaas. Inmiddels is de zaak al bezig als een echte traiteur en er zijn plannen voor een verbouwing en naamsverandering. Dat is volgens de ondernemer op zijn plaats. Hoe de nieuwe zaak gaat heten en wat er precies allemaal op de planning staat kan de Schijndelaar nog niet verklappen. Zo zie je maar weer dat er tijdens coronatijd ook sectoren zijn die goed draaien. Dat is een lichtpunt in deze duistere tijden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant