Een foto van de werkzaamheden eerder deze week aan de Europalaan.
Een foto van de werkzaamheden eerder deze week aan de Europalaan.

Aanpassing verkeersdrempels voor verbeterde verkeersveiligheid en reiscomfort

Verkeer 2.039 keer gelezen

SCHIJNDEL | Aan de Europalaan wordt momenteel gewerkt aan het verlagen van verkeersdrempels, een aanpassing die nodig bleek nadat eerdere renovaties niet het gewenste resultaat hadden opgeleverd. De oorspronkelijke verkeersdrempels, gemaakt van klinkers, verzakten regelmatig onder invloed van zwaar verkeer, wat leidde tot frequente en kostbare reparaties.

Ter vervanging van de klinkers zijn prefab betonelementen geïntroduceerd. Echter, deze elementen bleken aanvankelijk te steil, wat het reiscomfort voor buspassagiers belemmerde. “Met het inmeten van de oude klinker- op en afgangen is iets misgegaan. Hierdoor waren de prefab betonelementen die toen als vervanging zijn gelegd te steil voor de busmaatschappij om het reiscomfort van de reizigers te waarborgen. Inmiddels zijn/worden de prefab betonelementen vervangen voor elementen met de juiste maatvoering en worden de huidige elementen in een ander project hergebruikt” aldus de gemeente Meierijstad.

De werkzaamheden zullen eind deze week op de Europalaan afgerond zijn en beginnen volgende week op de Boschweg.” Op de Boschweg worden de werkzaamheden volgende week maandag/dinsdag afgerond”, laat de gemeente weten.

Afbeelding
prefab betonelementen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant