Afbeelding
Foto:

Neptunus ’58 met tien zwemmers naar NK Masters

Sport 410 keer gelezen

SCHIJNDEL / EINDHOVEN | Meer dan duizend zwemmers van 20 jaar en ouder hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. In het 50-meterbad kwamen de tien masterzwemmers van Neptunus ’58 in totaal 43 keer individueel en zeven keer bij estafettes in actie.

Voor het eerst in de historie van Neptunus ’58 werden er medailles op de estafettes behaald. Vrijdagmiddag 3 mei behaalden Mirelle de Kort, Nana Dekkers, Naomi en Selina Janssen een zilveren medailles op de 4 x 200 meter vrije slag bij de dames 80+. De opgetelde leeftijd van het kwartet ligt dan tussen de 80 en 99 jaar. Op de slotdag werd er nog brons gehaald door Maarten van den Berkmortel, Rob van de Ven, Sandra Schellekens en wederom Selina Janssen op de 4 x 50 vrij bij de gemengde teams van 160 tot 199 jaar.

Uitblinker was Jeroen van Dinther, die maar liefst negen persoonlijke records wist te noteren tijdens dit toernooi. Zijn beste resultaat bij de heren 25+ was een achtste plaats op de 200 meter schoolslag. Selina Janssen zwom vier keer sneller dan ooit. Ze eindigde op alle vijf haar afstanden in de top tien bij de dames 25+, met als beste resultaat een vijfde plaats op zowel de 1500 vrij als de 100 vlinder. Haar zusje Naomi maakte haar debuut bij de NK Masters. Ze verpulverde haar PR’s op de 50 rug (zes tellen) en 200 vrij (vijf tellen). Haar beste resultaat was de 27e plaats op de 200 vrij bij de 20+. Ook voor Rens Hoogenboom was het als twintigjarige zijn debuut bij de NK Masters. Hij verbeterde twee persoonlijke records en zwom op de 50 school ook binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen later deze maand. Zijn beste klassering was plaats veertien bij de heren 20+. Mirelle de Kort zwom ook op twee afstanden een persoonlijk record. Ze eindigde op zowel de 100 rug als 100 vlinder als elfde bij de dames 20+. Elke Schellekens verbeterde op de 50 vrij haar PR uit 2006 (!) met 0,33 seconde. Haar beste klasseringen behaalde ze bij de 30+ echter op de schoolslag met een negende plaats op de 50 meter en een tiende plaats op de dubbele afstand. Nana Dekkers verbeterde op de 50 rug haar PR met een halve tel en werd 37e bij de 20+. Maarten van den Berkmortel (40+) zwom eveneens voor het eerst mee bij de NK Masters. Als startzwemmer van de bronzen 4x50 vrij zwom hij slechts een halve tel boven zijn beste tijd in het 25-meterbad. Voor Sandra Schellekens en Rob van de Ven waren er geen persoonlijke records, maar ze waren wel op meerdere afstanden sneller dan in de afgelopen jaren. Sandra zwom op haar vijf individuele afstanden in de top tien bij de dames 35+. Haar beste klassering was de vijfde plaats op de 1500 vrij. Rob werd bij de heren 50+ vijfde op de 50 school.

Doordat Neptunus ’58 met een recordaantal van tien masters deelnam, konden er ook verschillende estafettes gezwommen worden. Naast de twee estafettes met medailles was er een vierde plaats voor de dames 4 x 50 wissel 100+ met Naomi, Elke, Selina en Mirelle. Voor het eerst kon er ook een herenteam gevormd worden. Op diezelfde afstand werden Jeroen, Rob, Maarten en Rens twaalfde bij de heren 120+. De dames 100+ op de 4 x 100 vrij (Sandra, Naomi, Nana en Mirelle) werden achtste. De 4 x 100 wissel mix 120+ met Sandra, Rob, Selina en Rens werd eveneens achtste. De 4 x 50 vrij 80+ mix met Nana, Mirelle, Jeroen en Rens eindigde als vijfde.

het zilveren team van de 4x200 vrij dames 80+ met Selina, Nana, Naomi en Mirelle
het bronzen team van de 4x50 vrij mix 160+ met Maarten, Sandra, Selina en Rob.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant