Rens duikt vanaf het startblok van baan 0.
Rens duikt vanaf het startblok van baan 0. Foto: Rob van de Ven

Neptunus ’58 bij Brabantse Kampioenschappen zwemmen

Sport Sport 138 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor het eerst sinds november 2019 werd er afgelopen weekend weer een Brabants Kampioenschap georganiseerd voor de wedstrijdzwemmers. Namens Neptunus ‘58 had één zwemmer besloten deel te nemen aan deze wedstrijd, namelijk Rens Hoogenboom (enkele dames hadden besloten de NK Masters voorrang te geven boven dit kampioenschap).

In het 50-meterbad in Eindhoven dook Rens Hoogenboom op zaterdag 21 mei het water in voor de 50 meter vlinderslag. Hij tikte als elfde aan bij de jeugd 1 en 2 na 31,47 seconden. Daarmee bleef hij boven zijn beste tijd uit het 25-meterbad. Hij was zoals verwacht wel aanzienlijk sneller dan de snelste tijd in het 50-meterbad, aangezien die als sinds 2018 stond.

Een dag later stond de 50 vrij op het programma voor de achttienjarige Schijndelse zwemmer. Na één baan sprinten stond de klok stil op 27,54. Daarmee behaalde hij wederom de elfde plaats. Hij bleef ongeveer een halve tel boven zijn beste tijd uit het 25-meterbad. Zijn snelste tijd uit het 50-meterbad was een tussentijd van de 100 vrij twee maanden geleden en uiteraard werd die tijd flink verbeterd.

Uit de krant

Uit de krant