Stan Bouwmans en Jorn Cromsigt zijn er klaar voor. Foto: Wiek van Lieshout
Stan Bouwmans en Jorn Cromsigt zijn er klaar voor. Foto: Wiek van Lieshout Foto: Wiek van Lieshout

Schijndelse vissers naar EK karper vissen in Tjechië

Sport Sport 746 keer gelezen

SCHIJNDEL | Meestal vissen Stan Bouwmans (16) en Jorn Cromsigt (16) aan de Schijndelse visvijver of fietsen ze met hun viskar naar verschillende plekken in de regio. Maar volgende week gaan ze een stuk verder weg om te vissen, namelijk naar het EK karper vissen voor junioren in Katlov Tsjechië.

Door: Bas Ulehake

In oktober 2021 deden de jonge vissers mee met het jeugdkampioenschap karper vissen in Veldhoven. De wedstrijd die georganiseerd werd door karperafdeling Tilburg, K.E.H.V de Ruischvoorn. Onder begeleiding van coach John Caeyers hebben Stan en Jorn in de drie dagen durende wedstrijd de meeste en zwaarste karpers gevangen van alle deelnemende koppels. Hiermee sleepten ze niet alleen de eerste plek binnen, maar ook een ticket om mee te doen met het EK van 23 tot en met 29 mei in Tsjechië. De trip wordt ook nog eens helemaal verzorgd door K.E.H.V de Ruischhoorn. 


De Schijndelse jongens gaan samen met team België en twaalf begeleiders naar het EK. Naast hun coaches Johan de Werd en Jeffrey Jansen, gaan er ook vrijwilligers mee die het eten en drinken verzorgen. Aan de voorbereiding van de heren kan het niet liggen. Zo hebben ze samen met team België een werpclinic gehad om er voor te zorgen dat ze minimaal 100 meter kunnen ingooien. Daarnaast hebben ze bij Holland Baits en Carpelicious visvoer mogen uitzoeken voor de wedstrijd en zijn er andere materialen en kleding volledig gesponsord.


Maar wat maakt het karper vissen nu zo leuk? “De constante spanning of je beet hebt, maakt het vissen erg leuk. Daarnaast is het ontspannend en ook gezellig, aangezien we vaak met vrienden gaan. We nemen dan eten en drinken mee, zodat we uren van huis kunnen zijn,” vertellen de enthousiaste vissers. De jongens kijken heel erg uit naar de wedstrijd en zijn heel blij dat ze van het Elde College en het Koning Willem I College verlof hebben gekregen om mee te kunnen doen. “We kijken heel erg uit naar het gehele programma van die week, met onder andere een bezoek aan Praag en de officiële loting van visstek in de Kerk van Kudna Hora. Er doen elf landen mee, maar we hopen de zwaarste vissen te gaan vangen. Het mee mogen doen is al een enorme ervaring waar we erg blij mee zijn,” besluiten Stan en Jorn.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant