Afbeelding

Wielernieuws van WV Schijndel

Sport Sport 526 keer gelezen

SCHIJNDEL | In het Belgische Borlo werd op zondag 4 juli het Belgisch Kampioenschap ploegentijdrijden. Céline van Houtum en Rosalie van der Wolf rijden allebei voor de Belgische continental formatie Multum Accountants Ladies Cycling Team. Deze ploeg toonde zich de snelste ploeg bij de vrouwen waardoor Céline en Rosalie met een gouden medaille huiswaarts konden.

Het Belgische Iddergem vormde op zaterdag 3 juli het decor voor een nationale wedstrijd voor vrouwen. Scarlett Souren nam hier als junior-vrouw deel aan tussen de belofte- en elite-vrouwen. Er stond 96 rensters aan het vertrek voor een wedstrijd over 98 kilometer. De Engelse Anna Henderson was zeer sterk in de door regen geteisterde wedstrijd. Zij won solo met bijna 4 minuten voorsprong op het uitgedunde peloton waarin Scarlett naar een tweede plaats, dus 3de plaats in de wedstrijd, sprintte.

In Veldhoven werd op zaterdagavond 3 juli in afwachting van de finish van de Omloop der Kempen voor vrouwen een criterium voor junioren verreden. In de stromende regen legden de renners hun ronden af. Op het natte en gladde parcours bleven er niet veel renners over die de eindstreep haalden. Wout Joore eindigde als 7de en Tijn Louwerensen werd 8ste.

Op zaterdagavond 3 juli werd in en rondom Veldhoven de Omloop der Kempen verreden voor vrouwen. Dit was de eerste wedstrijd in het kader van de topcompetitie. Het vrouwen U23 Stanza Die Making team van WV Schijndel stond hier aan het vertrek evenals de diverse andere vrouwen die deel uitmaken de continentale ploegen. In de sloffase was er nog een mooie demarrage van Anne van Rooijen. Zij hield lang stand en had een maximale voorsprong van 55 seconden maar 8 kilometer voor het einde werd zij teruggepakt door het peloton. De wedstrijd eindigde na 117 kilometer in een massasprint. In deze sprint, die gewonnen werd door Maaike van der Duin uit Assen, sprintte Lieke Nooijen naar een mooie derde plaats. Leonie Bos sprintte naar een 9de plaats en Laura Molenaar eindigde als 11de. Anne van Rooijen werd nog 17de en Lente Boskamp 22ste. In de slotfase waren er ook nog enkele valpartijen. Bij een van de eerste valpartijen waren Marit Cent en Lisa van Helvoirt het slachtoffer zij werden nog 63ste en 71ste. Daartussen zat Sanne van Heel die 65ste werd. Fem van Empel en Sofie van Rooijen kwamen enkele bochten voor het einde ten val. Fem werd nog 60ste en Sofie 62ste. Lisa bleek na onderzoek een lichte hersenschudding te hebben opgelopen.

Op zondag 4 juli werd er in Dronten een trainingswedstrijd verreden. Liz Toonen was de eerst aankomende nieuweling-meisje en mocht zo op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Bij de junioren stond Max Mosmuller met een 3de plaats op het podium. Tijn Louwerensen eindigde als 8ste.

Mike Teunissen neemt van zaterdag 26 juni tot en met zondag 18 juli deel aan de Tour de France. Zijn verrichtingen zijn te volgen via www.wvschijndel.nl

WV Schijndel jeugd

In Roosendaal werd er op zondag 4 juli een omnium voor de jeugd verreden. In categorie 5 zegevierde Andries Knapen.

De uitslagen:

Cat. 3: 12. Jasper Gruitrooij

Cat. 5: 1. Andries Knapen; 8. Lynn van Leeuwen

Cat. 7: 11. Bas van Heeswijk; 19. Luuk van Schipstal; Lucas Arts gevallen

Op zondag 4 juli werd de jeugdronde van Eibergen verreden. Pim en Jaap van der Linden waren daar de enigste deelnemers namens WV Schijndel. In categorie 4 behaalde Pim een 9de plaats en in categorie 6 eindigde Jaap als 13de.

Elise Uijen naar Team DSM

Elise Uijen zal de komende 2 jaar uitkomen voor het vrouwen team van de World Tour formatie Team DSM. Elise, een kind van de club zoals ze dat in voetbaltermen noemen, fietst al sinds de jeugdcategorieën bij WV Schijndel.

De 18-jarige renster sluit in 2022 aan bij de selectie van de Women’s World Tour-ploeg. Ze tekent als neoprof een contract voor twee seizoenen, tot het eind van 2023. Elise wist in 2019 het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor nieuweling-meisjes te winnen en won in dat jaar ook keiringoud op bij het NK baanwielrennen in haar categorie. Vorig jaar wist zij als juniore het Nederlands en het Europees tijdritkampioenschap te winnen. Reden genoeg voor Team DSM om haar nu al aan te trekken.

“Het is een droom die uitkomt om te rijden voor Team DSM”, vertelt Elise in een eerste reactie. “Het is een omgeving waarin ik denk te kunnen groeien als persoon en als renster. En hopelijk kan ik koersen op de top van mijn kunnen. Daar kijk ik echt naar uit.”