De Schaapskooi in Wijbosch.
De Schaapskooi in Wijbosch. Foto: Bas Ulehake

Opening TIP en Erfpad bij De Schaapskooi

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 767 keer gelezen

WIJBOSCH | Wat drie jaar geleden begon met de eerste prijs voor het aandragen van De Schaapskooi als het mooiste plekje van Meierijstad (M100) wordt nu afgerond met de officiële in gebruik name van de TIP en van het Erfpad.

TIP staat voor toeristisch informatie punt waarvan er een groot aantal over de gemeente Meierijstad verspreid staan ter vervanging van de voormalige VVVs. Bezoekers kunnen zelf informatie opzoeken over Meierijstad middels het beeldscherm. De informatie wordt door de gemeente Meierijstad up-to-date gehouden.

Het Erfpad is ontwikkeld door Stichting Schaapskooi Schijndel met steun van het Prins Bernard Cultuurfonds. Een pad over het erf van De Schaapskooi waarbij het scannen van een QR-code meer achtergrondinformatie geeft. Een wandeltocht langs ons cultureel erfgoed dat door vele vrijwilligers tot stand is gekomen en onderhouden wordt.

Beide voorzieningen bieden bezoekers de mogelijkheid om op eigen tempo meer over de omgeving te weten te komen en geeft de vrijheid om de omgeving in alle rust te ervaren.

De heer G. Steenbakkers, voorzitter van de Stichting, verwelkomt op woensdag 31 mei om 14:30 de wethouder J. van Gerwen zodat de TIP en het Erfpad officieel in gebruik kunnen worden genomen. Woorden van dank naar alle medewerkers die zich hiervoor hebben ingezet en ter afsluiting wordt het glas geheven bij ’t Skupke, de horecagelegenheid van De Schaapskooi.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant