Afbeelding
Foto: Jimmy Vorstenbosch

‘Dat beloof ik’ in het Napoleonskerkje

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 685 keer gelezen

SCHIJNDEL | Roxane van Iperen zal op uitnodiging van de Stichting Vrienden van Museum Jan Heestershuis in Schijndel op maandagavond 5 juni spreken over haar kersverse roman ‘Dat beloof ik’ in het Napoleonskerkje van Woudstra Architecten in Schijndel.

Na haar zeer geslaagde lezing in het kerkje over haar internationale succesboek ’t Hooge Nest in september 2019 komt Roxane van Iperen opnieuw naar Schijndel om te vertellen over haar nieuwe roman ‘Dat beloof ik’ die recent op 12 mei uitkwam. Het is het aangrijpende verhaal van het meisje M. dat alles in haar jonge leven moet bevechten om overeind te blijven en voor een onmogelijke keuze komt te staan. Het is geen autobiografie maar Roxane zegt wel in een interview: “Er zit veel van mij in”. De gebeurtenissen spelen zich voor een belangrijk deel af in Brabant. Na de pauze zal ze ook vragen beantwoorden over haar eerdere boeken, zoals ‘De Genocidefax’ over de massamoord in Rwanda in 1994 en ‘Eigen welzijn eerst’ over de sterke hang naar zelfbehoud en extreme sentimenten in het Nederland van de laatste jaren.

Roxane van Iperen (1976) is schrijver, publicist en jurist. Haar middelbare schoolopleiding volgde ze op Gymnasium Beekvliet in St. Michielsgestel. In 2016 verscheen haar bekroonde debuutroman ‘Schuim der aarde’. Haar boek ’t Hooge Nest (2018) werd een internationale bestseller. In 2021 schreef ze het boekenweekessay ‘De Genocidefax’, verzorgde ze de 4 mei-lezing en verscheen ‘Brieven aan ’t Hooge Nest’. In 2022 kwam haar boek ‘Eigen welzijn eerst’ uit. Ze heeft een column in Vrij Nederland en schrijft voor diverse kranten en bladen.

De lezing vangt aan op 5 juni om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 in het Napoleonskerkje, Hoofdstraat 150, Schijndel. U kunt zich aanmelden via onze website: https://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur). Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur: 073-54 922 76). Voor Vrienden is de lezing gratis. Niet-vrienden zijn van harte welkom, zij betalen € 7,00.

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant