Lammetjesdag bij Schaapskooi Schijndel
Lammetjesdag bij Schaapskooi Schijndel Foto: Bart van Rooij

Lammetjesdag Schaapskooi twee weken eerder en twee dagen

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 2.561 keer gelezen

SCHIJNDEL | De jaarlijkse Lammetjesdag bij Schaapskooi Schijndel wordt dit jaar vervroegd vanwege de grote hoeveelheid lammetjes die in korte tijd geboren zijn. “Het was blijkbaar een heel vruchtbaar seizoen”, volgens een woordvoerder van de Stichting Schaapskooi Schijndel. “We tellen nu al meer dan 70 lammetjes in nog geen 2 weken tijd. De verwachting is ruim honderd dus de stagiaires hebben nog genoeg te doen.”

Vanwege het grote aantal lammetjes dat is geboren, durft de Schaapskooi niet te zeggen hoeveel lammetjes er precies zullen zijn op de Lammetjesdag. “De natuur overviel ons een beetje met de spontane uitbarsting van geboortes en daarom hebben we besloten de Lammetjesdag niet alleen op  26 maart, maar ook 12 maart te houden”, aldus de woordvoerder. Vanwege het grote aantal drielingen zijn er ook meer lammeren die de fles krijgen, omdat moeder schaap maar plaats heeft voor twee lammetjes. “Melken en de fles geven hoort er dan ook bij”.

Vanaf volgende week kan er weer online worden geadopteerd. Voor € 20,- kun je vanuit een fotobibliotheek een lammetje uitkiezen, mag het een naam gegeven worden en krijg je per post een geboortekaartje waar de gegeven naam en het registratienummer (oormerk) op staat. De Stichting Schaapskooi Schijndel wendt deze inkomsten aan om goed voor de dieren te zorgen. De Stichting Schaapskooi Schijndel staat bekend om haar inzet voor het welzijn van de dieren. De schapen zijn niet alleen van een oud, inheems ras, maar ook ecologisch verantwoord en raszuiver.

Op de Lammetjesdag zelf helpen vrijwilligers van De Schaapskooi met het optillen en aanreiken van de lammetjes om even te aaien of voor een kusje. Er is de mogelijkheid om daar een foto van te maken en er worden beschuitjes met muisjes getrakteerd. Daarnaast kan er weer een schaapje van wol gemaakt worden en staat er een kraam met knuffels. Er komt nog een derde activiteit zodat er weer 3 activiteiten voor € 5,- kunnen worden aangeboden.

Om de drukte wat te spreiden is er dus gekozen voor 2 dagen. “De lammetjes zijn dan wel al wat groter, maar we kunnen proberen de drukte wat te verminderen”, aldus de woordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant