Er kan weer volop gelachen worden tijdens de Klompenklets.
Er kan weer volop gelachen worden tijdens de Klompenklets. Foto: Bas Ulehake

Het komende weekend in Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 674 keer gelezen

SCHIJNDEL |  Het tweede weekend van 2023 alweer, de feestdagen liggen achter ons, het drukbezochte winterpark is inmiddels afgesloten en het wordt langzaam aan weer een beetje langer licht. Ook tijd om weer vooruit te kijken naar al die mooie evenementen die in Schijndel georganiseerd gaan worden. Hieronder een beknopt overzicht van de activiteiten dit weekend.

Vrijdag

In het Gasthuis kun je vanaf 13.30 deelnemen aan het handwerken. Samen met je buurtgenoten kun je aan de slag met je hobby en in de tussentijd genieten van een kopje koffie of thee. Kan je niet op vrijdag, dan kun je ook op maandagmiddag aansluiten bij deze activiteit. 

Ook kan je in het Gasthuis aanschuiven bij het maandelijkse buffet. Het buffet begint om 17.00 uur en iedereen is van harte welkom. Check wel even van te voren of er nog plaats is om deel te nemen. Dit kan via telefoon nummer 073 – 549 505. 

Vrijdagavond kunnen jongeren in de Zwengel komen genieten in de aanwezige disco bij Soos Cosy Up. Vanaf 19.30 kun je daarnaast ook lekker komen gamen of biljarten of darts spelen. Samen met je vrienden lekker komen chillen en lekker wat te snoepen of te drinken halen aan de bar.

3 dagen Klompenklets in De Vink. Op vrijdagavond zaal de zaal om 19.00 open gaan, waarna u kunt gaan genieten van een gezellige avond met diverse bekende Tonpraoters. Ook dit jaar zijn weer bijzondere gasten uitgenodigd! Wie dit zijn, is nog even geheim. Wat u kunt verwachten? Er zijn zes optredens, mét Schijndelse tonpraoter en voormalig prins Willem! Kletsen, onzinnig praten, bazelen, zwammen, apekool verkopen, uit de nekharen lullen, onzin verkopen… Het wordt in ieder geval weer een lachen, gieren en brullen en een feest om bij te zijn.

Zaterdag

Lekker even shoppen dat kan vanaf 10.00 uur op de weekmarkt in het centrum. Weer snel uw verse waar halen bij de marktkooplui of bij een van de andere winkeliers. Na het shoppen kunt u ook weer terecht in de Schijndel horeca voor een kop koffie of thee of een van de heerlijke gerechten.

Niet een, maar twee Ukkepuk concerten. Speciaal voor 0-5 jarigen zal er weer een Ukkepuk-concert gehouden worden op zaterdag 28 januari. Dit keer met het Bosch Blazers Ensemble. Om 10.00 uur en om 11.30 uur zijn er concerten voor de allerkleinsten in het Gasthuis, Lidwinahof 70 in Schijndel. Tickets zijn te boeken via de website www.ukkepuk-concerten.com Er is per concert plaats voor maximaal 30 kinderen.

Een Gouwe Ouwe avond in café ‘t Zuid met de vaste huis DJ Wim en deze avond een optreden van Pedro Cremers. De avond zal om 21.00 uur aanvangen.

Vanavond de tweede Klompenklets in de Vink, de deuren gaan om 19.00 uur open voor wederom een supergezellige avond met diverse bekende Tonpraoters en enkele gasten. Het zal wederom lachen gieren brullen worden!

In ‘t City Theater staat Danny Keetels weer op het podium. Samen met zijn Shrunken Big Band zal hij het publiek weer laten dansen en springen. Four Bluezz zal er ook bij zijn als support act. Vanaf 20.00 uur kunt u komen genieten van de wervelende optredens. Toegang is 10 euro (ex service kosten) en kaarten zijn hier te koop.

In de Triangelbar kun je ‘s-avonds een groot feest gaan bouwen daar komt Effe Serieus om de tent volledig op zijn kop te zetten. Zin in een feestje dan ben je zaterdagavond in de triangelbar!

Zondag

Elke zondag zijn kinderen t/m groep 6 welkom in Speelhonk de Instuif waar je binnen diverse spellen kunt spelen en buiten o.a. kunt skelteren, klimmen, klauteren, voetballen en schommelen. Kom jij ook met je vrienden en vriendinnen? Dan wordt het vast weer een hele gezellige middag. Je bent van 14.00 uur welkom en op 16.30 wordt de middag afgesloten.

In het Gasthuis, wordt de rode loper uitgelegd op zondag 29 januari, voor een modeshow van boetiek Tis Moi, met eigen niet-professionele modellen. Het wordt een sfeervolle, informele en kleinschalige modeshow voor maximaal 60 personen. In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en na de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn op beide momenten nog plekken vrij. Een toegangskaartje kost 7,50 euro inclusief koffie/thee met iets lekkers en een pauzedrankje met een snack. Aanmelden kan telefonisch bij Anja 06-40367499 of per mail anjatismoi@gmail.com..

De laatste Klompenklets staat op zondagmiddag op het programma. Vanaf 14.00 uur is de zaal geopend en zullen de Tonpraoters nog een keer helemaal los gaan om het publiek een vermakelijke middag te bezorgen in De Vink. 

De laatste zondag van januari staat in Schijndel altijd in het teken van het schaken. Zondag 29 januari 2023 organiseert de Schaakvereniging Schijndel het 46e Schaaktoernooi. Dit gezellige rapid schaaktoernooi is in café zaal De HeerenMeester, Boschweg 120 in Schijndel. De aanvang van het toernooi is 13.00 uur. De prijsuitreiking is om 17.30 uur. Iedereen vanaf 8 jaar kan zich aanmelden bij Wim Vugts: Liefst per email wim@vugtsschijndel.nl, Telefoon 06-27444167.

Jack van Raamsdonk & Bobby Prins zullen optreden bij de Triangelbar. Vanaf 17.00 uur zullen zij het publiek gaan vermaken met vele hits.

Mis je een evenement in bovenstaand overzicht stuur dan een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Of zet deze eenvoudig zelf in de agenda. Wij nemen uw evenement graag mee in ons weekendoverzicht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant