Anja van de Zand en Hugo Flear
Anja van de Zand en Hugo Flear Foto:

Modeshow Zuid-Afrikaanse designer in het Gasthuis

zondag 29 januari 2023 10:00 t/m 16:00

SCHIJNDEL | In het Gasthuis, wordt de rode loper uitgelegd op zondag 29 januari, voor een modeshow van boetiek tis moi, met eigen niet-professionele modellen. Anja van de Zand verkoopt sinds vorig jaar maart, vooral op landgoedfairs. “Mensen die daar komen, willen onder andere onderscheidende kleding. Deze kleding is tijdloos en onderscheidend in materiaal en exclusiviteit, bloemen prints en de verschillende stijlen.” 

Iedere vrouw kan volgens Anja de kleding dragen, van maat 36 tot en met maat 50. Op veel van Flears jurken, is op verschillende manieren de koningsprotea geprint. Dat is de nationale bloem van Zuid Afrika. Hugo wil ook dat zijn kleding exclusief en uniek blijft. Hij zegt: “Waarom zou ik iets maken wat overal al wordt gemaakt. Ik maak kleding die accentueert wat een vrouw graag laat zien van zichzelf en camoufleert waar een vrouw liever geen nadruk oplegt. Het allerbelangrijkste is dat een vrouw zich fijn voelt in een van mijn ontwerpen.”

Kaapstad
Hugo Flear en Anja ontmoetten elkaar in 2019 in Kaapstad. Daar was de Schijndelse net klaar met een vrijwilligersontwikkelingsproject van een kinderdagverblijf. Anja vertelt: “Toen ik langs zijn winkel liep, werd ik plots achter op mijn schouder getikt door de partner van Hugo. Hij vroeg of ik de jurk mooi vond die hij vast had en deze wilde passen. Ik vond het eerst een raar verhaal maar ik deed het uiteindelijk toch en was meteen verliefd!” 

Eenmaal met de jurk aan, was Anja meteen ‘verkocht’. “Ik werd gevraagd om als model mee te lopen op een modeshow en dat werd het begin van een mooie samenwerking. Ik ben nu één van zijn vaste modellen en verblijf twee keer per jaar bij de designer om betrokken te blijven bij het hele proces. Mijn boetiek heet tis moi, dat betekent in het Zuid-Afrikaans de overtreffende trap van héél mooi.”

Vrijwilligerswerk
Anja doet indirect met de verkoop van deze kleding ook vrijwilligerswerk, omdat ze zo de naaisters en printers van Hugo Flear van werk voorziet. “Zonder boetiek tis moi verliezen zomaar vier mensen hun baan. De kinderen en kleinkinderen van deze mensen hebben in elk geval een dak boven het hoofd, te eten en kunnen naar school.” Anja waardeert het enorm, dat Hugo niet heeft gekozen voor produceren in Azië, en wil het mede daarom een succes te maken en naamsbekendheid te krijgen in Nederland voor deze unieke kleding. Samen met de ontwerper in Kaapstad, zijn ze nu de enige twee op de hele wereld die deze kleding verkopen. “Mensen die op een landgoedfair komen, willen onder andere onderscheidende kleding. Deze kleding is tijdloos en onderscheidend in materiaal en exclusiviteit, bloemen prints en de verschillende stijlen. Het leuke vind ik, dat ook mannen stoppen bij onze pagodetent en hun vrouw laten zien dat wij iets anders verkopen, dan wat de mode laat zien.”

Modeshow
Op 29 januari bij Het Gasthuis in Schijndel, geven Hugo en Anja samen een sfeervolle, informele en kleinschalige modeshow voor maximaal 60 personen. In de ochtend van 10.00 tot 12.00 uur en na de middag van 14.00 tot 16.00 uur. Er zijn op beide momenten nog plekken vrij.
Een toegangskaartje kost 7,50 euro inclusief koffie/thee met iets lekkers en een pauzedrankje met een snack. Aanmelden kan telefonisch bij Anja 06-40367499 of per mail anjatismoi@gmail.com.

‘Deze kleding is tijdloos en onderscheidend in materiaal en exclusiviteit, bloemen prints en de verschillende stijlen.’


Bezoekers hoeven geen kleding te kopen als ze de modeshow bijwonen. “Ik wil vooral de kleding laten zien, dat het draagbaar is voor iedereen en graag het achterliggende verhaal uitleggen. Geen jurk van Flear lijkt op de vorige. De designer maakt zijn jurken zonder te letten op actuele modetrends en wil dat ze duurzaam zijn en dus lang meegaan.”

Locatie