Bluezz Twisters zijn klaar om op te treden. Foto: Wiek van Lieshout
Bluezz Twisters zijn klaar om op te treden. Foto: Wiek van Lieshout Foto: Wiek van Lieshout

‘Four Bluezz’ gaat verder als zeskoppige ‘BluezzTwisters’

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 1.164 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Schijndelse Blues formatie staat nog een keer onder de oude naam Four Bluezz op het affiche. Aankomende zaterdag verandert de inmiddels 10-jarige band hun naam. Als support act van Danny Keetels & The Shrunken BigBand presenteren zij zich deze avond aan het publiek.

“De nieuwe samenstelling is zo anders dan voorheen, dat we gekozen hebben voor een nieuwe naam ‘BluezzTwisters’ en dat geeft ook aan waar we voor staan: dansbare nummers met een blues basis”, legt Mark van Lieshout de koerswijziging uit. De band gaat bestaan uit Theo van der Heijden op drums, Koos Boer op gitaar & zang, Mark van Lieshout op bas en nu aangevuld met Robbert Kooijmans op trompet, Ronny Keetels op trombone, Paul van den Oever op Tenorsax. 

Het eerste optreden van de band was in 2011 bij de familie Eggels in de tuin. “We waren met vier man, Koos Boer gitaar & zang, Theo van der Heijden drums, Harm van Oss trompettist en Mark van Lieshout bas. Harm, onze trompettist is afgelopen jaar gestopt, dan ga je je afvragen hoe nu verder en wat willen we eigenlijk. We willen dat iedereen een leuke avond heeft waar liefst ook gedanst kan worden. In de eerste vijf jaar van ons bestaan als Four Bluezz hadden we er een aantal jazznummers bij zitten, dat zou nu nog steeds kunnen, maar de nadruk ligt toch op uptempo funky, bluezy nummers. Een aantal gaan ook richting soul. Dus al met al zeer divers. Verder gaan we van een kwartet naar een sextet, zes personen dus. Drie blazers erbij dat maakt alles veel krachtiger en meer afwisselend. We gaan een beetje verder weg van de jazzy nummers, naar meer uptempo nummers. Maar met BluezzTwister schuren we wel tegen al die muziekstromen aan. Blues, jazz, soul, r&b en boogaloo. Het is er allemaal nog en niet uit ons verdwenen. Af en toe kan er dus weer een wat langzamere blues ballad uit komen. In City Theater gaan we dat niet doen. Alleen uptempo nummers”, aldus de basgitarist.

De band heeft in die tien jaar natuurlijk ook vele leuke optredens meegemaakt. “De eerste keer blijft uiteraard bij, maar ook de keren dat we op 1Ander Festival hebben gestaan en Pleinpop. Verder zijn we vaste partij tijdens de Battle of the Bands in de toenmalige Hopbel, waar we ook dit jaar in maart mee gaan doen.”

Als muziekliefhebbers naar jullie komen kijken, wat kunnen ze dan verwachten? “Een energiek zestal waarmee je in menig zaaltje een te gekke sfeer kan creëren. De samenstelling van BluezzTwisters, en vooral de muziekkeuze, is zodanig dat we heel goed passen in de buitenfestivals, zoals de vele jazz- en bluesfestivals die er op vele plaatsen in het land zijn. Die richting daar willen we naartoe. Op zaterdag 28 januari spelen we met BluezzTwisters voor het eerst in de nieuwe samenstelling met een vette set vol swingnummers. We openen dan de avond samen met Danny Keetels zijn Daniel Calderas & the Shrunken BigBand. We hopen jullie daar te zien”, aldus de ambitieuze muzikant.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant