Afbeelding
Foto: Bas Ulehake

Maskers op bij zangers Concert Carnavaleske

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 511 keer gelezen

SCHIJNDEL | Concert Carnavaleske is terug, maar in nevelen gehuld. Vier gemaskerde zangers of zangeressen staan op de bühne waarna het publiek kan gissen wie o wie achter deze dekmantel verborgen zijn. Een kleine hint wist DeMooiSchijndelKrant te ontfutselen. “Alle zangers of zangeressen zijn bekend in Schijndel.”

Door: Cis van Pinxteren

De Schijndelse traditie van het Concert Carnavaleske is slechts zes jaar oud. Eén van de leden van de Harmonie Sint-Cecilia, Eric Pijnappels, vertelt er graag over. “Piet van Grinsven keek zijn ogen uit bij de carnavalsconcerten in Den Bosch en wilde dat ook in Schijndel. Een mix van de drumfanfare en muzikanten van het Harmonie-orkest begeleid door een combotreden nu met circa 60 man op in de spiegeltent in het centrum.” Concert Carnavaleske komt voor om de twee jaar maar vanwege corona was de laatste uitvoering in 2018.

Geheime identiteit
Het idee voor gemaskerde entertainers komt van het bekende tv-programma The Masked Singer van RTL4 wat gebaseerd is op een Zuid-Koreaans programma. Pijnappels: “We deden een paar jaar geleden ook een paar dirigenten voor een concert zetten zoals met het tv-programma Maestro. De harmonie wil altijd iets moois mee zetten maar vooral een gezellig feestje maken. Er is een avondvullend programma met dit jaar de vier masked singers als rode draad.” Pijnappels wil verder niets verklappen over de identiteit van de masked singers, een hint is bijna niet uit hem te ontfutselen behalve deze. “Alle zangers of zangeressen zijn bekend in Schijndel. Het leuke is het als de identiteit zolang mogelijk geheim blijft, het hele orkest weet ook niet wie er schuil gaan achter de maskers. De repetities werden gehouden achter een scherm.” De maskers worden pas afgezet nadat het publiek de Schijndelaar raadt.

Voller geluid
Brabantse en Schijndelse klassiekers worden afgewisseld met Duitse feestmuziek, de winnaars van het Liekusfist komen bovendien ook aan bod. Het contrast tussen de verschillende muziekstijlen zit er zeker in, naast gezellige meezingers en ludieke acts passeert ook het Klezmer Karnival de revue. De bedoeling is dat het publiek als vanouds meezingt en danst. “Voor de Schijndelse zangers is het ook een speciale ervaring om met een dergelijk orkest op te treden. Een orkest geeft een voller geluid dan dat van een computer. Het hele orkest staat uiteindelijk in dienst van de zangers, dat zal ook een kick geven.” Op 10 en 11 februari is deze muzikale carnavalsavond er in de Spiegeltent op de markt. De tent is open vanaf 19 uur met de aanvang om 20 uur. Tickets zijn te koop via www.st-cecilia-schijndel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant