Een duo expositie in de beeldentuin van het museum.
Een duo expositie in de beeldentuin van het museum. Foto:

Duo-expositie in de beeldentuin van Jan Heestershuis

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 621 keer gelezen

SCHIJNDEL | De laatste tentoonstelling in de beeldentuin van Museum Jan Heestershuis van dit jaar is een duo-expositie. Maaike Sips-Freriks en Pierre van Amelsvoort verwerken beide op een heel eigen manier menselijke houdingen en emoties in hun beelden. Hun streven naar schoonheid uit zich daarbij in tegenstelling.

Waar Maaike intuïtief werkt met heldere strakke lijnen en oog voor textuur, is het werk van Pierre juist rauw en ontstaat er spanning door materiaalgebruik. Waar Pierre kunstig speelt met vervreemding en nog verder abstraheert van de realiteit, is Maaike een kunstenaar in het creëren van spanning door de vloeiende beweging van de figuren. De een creëert de vorm zelf, de ander combineert materialen en kleur. De een zoekt een zachte kleur in brons en de ander een helder kleurenpalet. Juist tegenstelling in schoonheid zorgt voor een verrassend samenspel in deze tentoonstelling.

De beeldentuin is te bezoeken met een entreebewijs van Museum Jan Heestershuis. In het museum is tot en met 11 september de expositie Aanwinsten te zien. En vanaf 16 september kun je je onderdompelen in de wereld van de Zuid-Willemsvaart en de vele verrassende verhalen over het kanaal met het kunstproject Dat Wat Blijft van kunstenaar Monique Broekman.

Museum Jan Heestershuis Pompstraat 17 5481 BL Schijndel di – zo 13.00 – 17.00 uur.  Tel. 073 – 5492276 museum@meierijstad.nl www.kunstcollectiemeierijstad.nl  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant