Vrijwilligers van dierenpark 'De Beemd'.
Vrijwilligers van dierenpark 'De Beemd'. Foto: Bas Ulehake

Een kijkje bij ‘Dierenpark de Beemd’

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 1.188 keer gelezen

SCHIJNDEL | Voor wie niet op vakantie gaat is er in Schijndel zelf ook voldoende te beleven. Zo hebben we in ons dorp maar liefst drie dierenparkjes. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers zijn deze parkjes meer dan het bezoeken waard. We namen bij alle drie een kijkje en stelden de vrijwilligers enkele vragen over het park en waarom je er deze vakantie zeker even langs moet gaan.

Als eerste stellen we voor Dierenpark de Beemd, gelegen aan de Kerkendijk.

Dierenpark de Beemd
Het Hertenpark de Beemd bestaat al sinds 1968. Destijds werd het Hertenpark met drie herten geschonken aan de Schijndelse gemeenschap door de Prinsenclub. Waarbij de De Waggelaars uit Boxtel ter gelegenheid van hun 12,5-jarig jubileum twaalf eenden schonken.

Het dierenpark heeft op dit moment in totaal zo’n vijftien vrijwilligers verdeeld over een weekendploeg en een groep die door de weeks de werkzaamheden verricht, vaak bijgestaan door de eigen kinderen die graag mee komen helpen. Een van de vrijwilligers is Peter van Kessel. “Inmiddels ben ik al bijna drie jaar met veel plezier vrijwilliger in het Hertenpark. Ik werk met name in het weekend in het Hertenpark. Voor mij is het de perfecte start van het weekend. Wie kan er nu zeggen dat hij ieder weekend met zo veel bijzondere dieren in de weer is? Mooi toch! Je bent lekker buiten, hebt veel aanspraak met de buurtbewoners en daarbij gaan mijn kinderen ook graag mee. Samen met de andere vrijwilligers van de weekendgroep zorgen we er voor dat de dieren iedere zaterdag- en zondagochtend gevoerd worden, voldoende water te drinken hebben, ruimen we op en indien nodig verrichten we ook kleine reparaties. Ook een rondje poepscheppen hoort daar ook bij overigens. En omdat ik in de buurt woon spring ik ook bij op andere dagen indien dit nodig is.”

Momenteel lopen er zo’n 65 dieren rond in het park. Zo zijn er vier herten (met vier kleintjes), vier alpaca’s(met drie kleintjes), twee nandoes, zes parelhoenders, twintig kippen, veertien eigen eenden en daarbij nog vele wilde eenden die iedere dag even komen kijken en zes loopeenden. “We zouden heel graag weer wallaby’s (een soort kleine kangoeroe) willen verwelkomen op het park. De plannen hiervoor zijn al gesmeed en naar verwachting mogen we in het najaar een mooi koppel welkom heten”, blikt Peter alvast vooruit.

Omdat het Hertenpark zo centraal is gelegen, is er ook veel in de buurt te doen. Denk bijvoorbeeld aan de diverse speeltuinen waarvan een grote direct aan het park gelegen is, verschillende nabij gelegen vijvers waarin gevist kan worden en zowel het natuurgebied Smaldonk, ‘t Spectrum, het Skatepark als het centrum van Schijndel zijn op loopafstand van het park. Er is daarnaast ook een speciaal rolommetje voor mensen met rolstoel of rollator in de buurt waarbij je ook langs het park komt.

Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Dierenpark de Beemd
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant