De organisatie van de Oranjeweek is er klaar voor.
De organisatie van de Oranjeweek is er klaar voor. Foto: Wiek van Lieshout

Tien dagen feest tijdens de Oranjeweekin het centrum van Schijndel

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme 2.347 keer gelezen

SCHIJNDEL | Rond Koningsdag is het tien dagen feest op de markt in Schijndel. Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei zullen er tien dagen lang activiteiten gehouden worden voor jong en oud. Jasper van der Heijden, Harold van Veghel en city manager Harrie van Herpen gaan de kar trekken om samen met diverse stichtingen, verenigingen en zes horecazaken een unieke Oranjeweek neer te zetten op de markt.

“Het is echt uniek wat we hier neer gaan zetten op de markt,” legt Harrie uit. “In de basis heeft het citymanagement het idee gehad om een tent op de Markt neer te zetten. Voorheen stond deze tent op het evenemententerrein de Steeg, maar vanaf dit jaar dus in het centrum. In samenwerking met Jasper en Harold gaan we kijken hoe we die tien dagen kunnen vullen met een programma voor jong en oud. Het is mooi om te zien hoeveel saamhorigheid er is onder de clubs die dit allemaal mede mogelijk maken,” vervolgt de trotse citymanager.

Uitslagavond Skèndelse Kwis
Op vrijdagavond, 22 april, wordt er afgetrapt met de uitslagavond van de Skèndelse Kwis. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk en zal omlijst worden met echte Schijndelse artiesten.

Kunst en cultuur dag
Zaterdag wordt er een kunst en cultuurdag gehouden in samenwerking met Phoenix Cultuur. Hierbij sluiten ook ’t Spectrum en het Museum Jan Heestershuis aan. Daarnaast doen er verschillende particulieren mee. De dag wordt afgesloten in de tent met muziek van Pop & Co, voor deze dag zal ook een routekaart beschikbaar komen, zodat iedereen weet wat waar te doen is.

Mode dag
Op zondag is er zowel in de middag als in de avond een modeshow, met lunch en diner. Hierbij is er plaats voor zo’n 350 bezoekers. Het diner en de lunch zullen ook weer door de Schijndelse bedrijven verzorgd worden.

Ondernemersdag
De maandag wordt een dag voor de ondernemers, georganiseerd door Ondernemers Netwerk Schijndel (ONS). Hierbij staat ontmoeten weer centraal. De ondernemersborrel is een besloten bijeenkomst voor leden van de ondernemersverenigingen uit Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode.

Skêndel Zwingt
De dag voor Koningsdag, dinsdag 26 april, staat ook dit jaar weer in het teken van Skêndel Zwingt. Deze zal ook niet meer op het evenemententerrein op de Steeg gehouden worden, maar in de tent op de markt. Hierbij kunnen zo’n 800 bezoekers genieten van het welbekende Schijndelse meezing-feest. De organisatie van Skêndel Zwingt zal dan ook weer voor een top programma gaan zorgen.

Koningsdag
Tijdens Koningsdag is het eveneens ‘Koopzondag’ en zullen de winkels in het centrum dus geopend zijn. Het Oranjecomité zal in en rondom de tent een mooi programma in elkaar zetten met onder andere een defilé, vrijmarkt, spelletjes voor kinderen en later in de middag entertainment in de tent.

Aspergediner
In samenwerking met het Brabants Asperge Genootschap zal er op donderdagavond een aspergediner gehouden worden. Deze avond wordt volledig verzorgt door zes Schijndelse horecagelegenheden. Er wordt zoveel mogelijk met Schijndelse producten gewerkt. Rondom het diner is er ook entertainment aanwezig.

Bierproeverij
Voor de bierliefhebber is er op vrijdagavond een bierproeverij georganiseerd. Waarbij je alles te weten komt over bier. Le Verre en Janssen & Janssen zullen deze avond gaan verzorgen.

Klompenklets
Eind Januari konden de Net Nie Klompenklets voorstellingen niet door gaan, deze zijn nu verzet naar de zaterdagavond en zondagmiddag van de Oranjeweek, 30 april en 1 mei. Met dit evenement, waar bij iedere voorstelling 350 mensen terecht kunnen, zal de Oranjeweek lachend afgesloten worden.

‘Iedereen betrekken’
De citymanager besluit: “We doen ons best om ook voor ouderen en minder valide een programma op te zetten. Het is ontzettend fijn dat er weer veel georganiseerd mag worden. Daar willen we iedereen bij betrekken en we willen voor eenieder wat moois organiseren. Het programma wordt dus nog verder aangevuld. Met al deze evenementen hopen we nog meer reuring te krijgen in het centrum, zodat het er ook blijft bruisen.”

Kijk voor meer info op in-schijndel.nl/oranjeweek.

Ben jij ook in het centrum te vinden tijdens de Oranjeweek?
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant