René (midden) is ontzettend blij met de cheque!
René (midden) is ontzettend blij met de cheque!

EBC Icarus steunt wandelactie van oud-leraar

Onderwijs Onderwijs 389 keer gelezen

SCHIJNDEL | René Höppener uit Veghel en Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode, beiden docent op het Udens College, gaan op 30 mei starten aan een wandeltocht van zo’n 150 km; van De Cocksdorp op Texel naar het Prinses Maxima Medisch Ziekenhuis in Utrecht. Via verschillende sponsoracties hebben zij geld ingezameld voor kinderen met kanker. Ook uit Schijndel komt financiële hulp.

EBC Icarus, een samenvoeging van basisscholen en kinderopvang, is bekend bij René Höppener. Hij werkte er jaren, tot zo’n vijf jaar geleden. Maar ze zijn hem dus niet vergeten. Jaarlijks wordt bij EBC Icarus tijdens de Koningsspelen een sponsorloop georganiseerd welke gekoppeld wordt aan een goed doel. De kinderen uit de leerlingarena krijgen elk jaar de keuze uit verschillende goede doelen. Dit jaar was het goede doel van René en Patrick gekozen: ‘Udens College walks 94 miles for kids with cacer’. Alle kinderen liepen zoveel mogelijk rondjes. Afgelopen woensdag werd de cheque aan René Höppener overhandigd. De cheque had een waarde van maar liefst €4098,97.

Met een twintigtal leerlingen en begeleiders wilden ze deelnemen aan Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. Oud-leerling Siem van de Broek overleed onlangs op 18-jarige leeftijd aan deze vreselijke ziekte. Ze bedachten echter een alternatief bedacht en kwamen op deze tocht uit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant