Afbeelding
JaapBuijs

Elde College: aanmeldingen ongeveer gelijk

Onderwijs Onderwijs 454 keer gelezen

SCHIJNDEL | De afgelopen maanden hebben nieuwe leerlingen zich aangemeld voor het voortgezet onderwijs. Hoe zit dat bij het Elde College in Schijndel?

Hoe zit het met het aantal nieuwe brugklassers?
Sectordirecteur Toos Michon: “Ondanks de demografische krimp in de regio zijn de aanmeldingen bij het Elde College gelijk aan vorig schooljaar en dat verheugt ons zeer. We hadden dit jaar natuurlijk niet de mogelijkheid om fysieke open dagen te houden, maar hebben online onze deuren opengesteld met een ‘Elde Experience’ daar was veel belangstellen voor.
Er is veel belangstelling voor speciale projecten en opleidingen als: tweetalig vwo, sportklas, musicalklas, basis/pro-opleiding.”

Tevreden met het aantal nieuwe aanmeldingen?
Wij zijn heel erg tevreden en blij dat zoveel leerlingen en ouders voor het Elde College gekozen hebben en heten al deze leerlingen en hun ouders van harte welkom. Inmiddels hebben ze allemaal een persoonlijke welkomstkaart.

De toekomstig brugklassers hebben in groep 7 en 8 te maken gehad met de coronacrisis. Zijn jullie bang voor eventuele leerachterstanden?
We hebben samen met het primair onderwijs in Schijndel, Skopos, een project opgezet om ervoor te zorgen dat leerlingen groep 8 goed en met vertrouwen kunnen starten in de brugklas.
Zo hebben we samen een planagenda gemaakt. We focussen op leren - leren en plannen. Maar ook op taal- en rekenvaardigheid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant