Medewerkers van Den Ouden in actie.
Medewerkers van Den Ouden in actie.

Landelijke Opschoondag: Den Ouden komt in actie voor een schone openbare ruimte

Natuur 689 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zaterdag 23 maart was het Landelijke Opschoondag, een jaarlijks initiatief waarbij het opruimen van zwerfafval en kennisdeling over een schone omgeving centraal staan. Ook bij Den Ouden steekt men de handen uit de mouwen voor een schone openbare ruimte. Als verwerker van groene reststromen, weten zij namelijk als geen ander hoe belangrijk het is dat er geen afval in de openbare ruimte terechtkomt.

Ter gelegenheid van Landelijke Opschoondag zijn enthousiaste collega’s van Den Ouden in Schijndel vandaag tijdens de lunchpauze op pad gegaan met afvalzakken en grijpers. Samen hebben ze de omliggende straten en bermen in de omgeving van het hoofdkantoor van Den Ouden opgeruimd.

Maatschappelijk thema
Den Ouden Organic, een van de vijf divisies van Den Ouden, verwerkt groene reststromen tot circulaire oplossingen voor de potgrond- en substraatsector, de land- en tuinbouw, de openbare ruimte en de energiesector. Om zo schoon en groen mogelijke eindproducten terug in de keten te brengen, is het van essentieel belang dat openbaar groen vrij is van zwerfvuil. Joris van de Vleuten, directeur van Den Ouden Organic, voegt toe: “Als familiebedrijf streven we ernaar om de leefomgeving duurzamer door te geven aan de generatie van morgen. Een initiatief als Landelijke Opschoondag sluit naadloos aan bij deze missie.”

Blijvende actie
Het blijft niet bij alleen dit opruimmoment. Deze actie geldt bij Den Ouden als kick-off om voortaan altijd afvalzakken en grijpers beschikbaar te stellen in de garderobe. Zo kunnen collega’s tijdens de lunchwandeling zwerfafval opruimen. Samen zijn we supporter van schoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant