Annie en Henk samen met de nieuwe eigenaren Frank en Monique.
Annie en Henk samen met de nieuwe eigenaren Frank en Monique. Foto:

Schijndelaar neemt Veghels poolcentrum over: ‘We hebben er ontzettend veel zin in’

Human Interest Human Interest 1.422 keer gelezen

VEGHEL | Henk (73) en Annie Ceelen (69) dragen na 33 jaar het stokje van het Poolcentrum Veghel over. Vanaf 1 februari zijn Frank Schepers en Monique Saes de nieuwe eigenaren van de zaak in de Molenstraat in Veghel. “Wij hebben er enorm van genoten en gaan lekker met pensioen”, vertelt Henk.

Door: Ties van Dooren.

“Het is mooi geweest”, vinden Henk en Annie. 33 jaar hebben ze met ziel en zaligheid het Snooker- en Poolcentrum in Veghel draaiende gehouden. Henk: “We hebben een prachtige locatie. Als ze van de Molenstraat nog een fietsstraat maken is het perfect.”
Henk en Annie zijn blij dat ze met Frank en Monique twee enthousiaste mensen hebben gevonden die het Snooker- en Poolcentrum overnemen. Henk: “Het voelt goed. Ik vind het fijn dat Frank en Monique de huidige opzet voortzetten. Ze gaan geen grote veranderingen doorvoeren. Het is toch een beetje alsof je je levenswerk uit handen geeft. Daarom is het prettig dat we in Frank en Monique twee mensen hebben gevonden die we ons werk toevertrouwen.” Frank knikt: “Poolcentrum Veghel staat als een huis. Ik zie geen reden om grote veranderingen door te voeren. Men kan straks dus gewoon poolen, snookeren, biljarten en darten. Wel moeten we ons nog even verdiepen in het speciaal bier, want ik ken alle 150 biertjes nog niet uit mijn hoofd”, lacht hij. Een paar jaar geleden besloten Henk en Annie het speciaal bier assortiment flink uit te breiden. Een succes.

Frank komt uit Schijndel en heeft een relatie met Monique uit Olland. Samen verhuizen ze naar Veghel. “We gaan boven het poolcentrum wonen”, vertelt Frank enthousiast. Monique vult aan: “Afgelopen zomer zaten we op het terras met Henk en Annie te genieten van een biertje. Ze gaven toen aan dat ze met pensioen gingen. Frank en ik keken elkaar aan en dacht allebei hetzelfde: ‘Dat is iets voor ons’. Er was echter al een koper in beeld.” Zonder verwachtingen maakten Frank en Monique hun interesse kenbaar. Frank vervolgt: “Eigenlijk hadden we de hoop al opgegeven totdat we in oktober werden gebeld door de horecamakelaar. We zaten destijds in de Franse bergen en hadden geen bereik. Als een speer ben ik naar beneden gereden.” Eenmaal beneden kreeg het koppel te horen dat de koper was afgehaakt en dus was de weg vrij. “Het is daarna hartstikke snel gegaan. Monique heeft altijd in de horeca gewerkt en ik ben een fervent biljarter. Een perfecte combinatie dus.” Frank en Monique gaan zich allebei fulltime inzetten voor Poolcentrum Veghel. “Spannend, maar we hebben er vooral ontzettend veel zin in”, verzekert Monique.

Op zondag 29 januari is er een afscheidsreceptie bij het Snooker- en Poolcentrum in de Molenstraat. “Hef samen met ons het glas. Wij bedanken iedereen voor het vertrouwen en de steun”, zeggen Henk en Annie. Frank en Monique vullen aan: “En wij hopen dat alle gasten naar het poolcentrum blijven komen. Op de 29ste zijn wij ook aanwezig om kennis te maken.”

Vanaf woensdag 1 februari staan Frank en Monique klaar voor alle bezoekers. De openingstijden blijven hetzelfde. Meer info is te vinden op: www.poolcentrumveghel.nl.

Uit de krant

Uit de krant