Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Hernieuwde start praktijk Podotherapie VoetSelect Schijndel

Human Interest Human Interest Op de koffie bij 879 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na een geslaagd en leerzaam uitstapje naar Eindhoven keert ze terug naar waar het allemaal begon. Corine Voets is weer terug in haar Podotherapie praktijk aan de Akkerstraat in Schijndel. Ze keert terug naar de oorsprong. Met een bewezen en vertrouwde kwaliteit, uitbreiding van expertise en geheel nieuwe apparatuur, maakt ze een hernieuwde start. Haar kennis en ervaring heeft ze uitgebreid, maar verder is alles nog zoals haar klanten dat altijd van haar gewend waren. 

Door: Caroline van der Linden

De verbreding in expertise heeft plaatsgevonden op het gebied van Dry Needling. Corine studeert namelijk al enkele jaren voor acupuncturist aan het ICZO (Instituut voor Complementaire Zorg Opleidingen) te Antwerpen. Dry Needling is één van de vele priktechnieken binnen de acupunctuur. Deze techniek wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, veroorzaakt door problemen in het spierweefsel. We noemen dit myofasciale pijn. Deze pijn is soms moeilijk door de patiënt te lokaliseren of te omschrijven, en kan zowel in rust als bij beweging optreden. 

Een podotherapeut behandelt voornamelijk voetklachten en klachten die voortvloeien uit een verkeerde voetstand. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat als je links en rechts verschillend loopt, deze klachten kunnen leiden tot pijn in de benen, knieën, heupen en rug. 

Maar niet alleen Standsafwijkingen van de voeten is wat ze behandelt, ook van tenen of nagels. Maar denk ook aan voetproblemen als gevolg van overbelasting, diabetes of reuma, sportblessures of bijvoorbeeld ingegroeide teennagels. Eigenlijk te veel om op te noemen, ook schoenen en schoenslijtage worden onderzocht.

Corine is eigenlijk altijd in ontwikkeling en studeert al 40 jaar, uitdagingen zoeken is wat haar drijft, om met een bredere kijk een nóg betere therapeut te zijn.

Voetselect heeft dan ook alle benodigde ervaring en middelen om klachten op te lossen en combineert specialismen met elkaar. “Zo zoek ik ook de samenwerking op met andere disciplines”, vertelt Corine. ‘’Zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut om zo optimaal mogelijk een goed eindresultaat te bereiken”. “Ik bekijk het lichaam altijd als geheel en streef naar zowel fysieke als mentale gezondheid. 

Naast samenwerking met andere disciplines, maar ik gebruik van geavanceerde apparatuur. Ik maak bijvoorbeeld een uitgebreide loopanalyse als dat nodig is. Hiervoor maak ik gebruik van een meetsysteem waarbij in de schoenen wordt gemeten, waardoor iedere beweging wordt vastgelegd. Ik maak een 3D scan van de voeten om nauwkeurig podotherapeutische zolen aan te meten. Deze nieuwe techniek biedt een grotere mate van precisie ten opzichte van andere technieken, doordat nu in één keer het hele samenspel van schoenen, inlegzolen en de manier van lopen kan worden beoordeeld. Er kan zo gericht worden beoordeeld of er iets moet worden gewijzigd aan de schoen (ander type schoen / schoenaanpassing) en/of de inlegzool, om voetklachten te doen verminderen. Dankzij deze grensverleggende CADCAM technologie kan ik voeten driedimensionaal meten en digitaal zolen vervaardigen”, legt Corine uit.

Alsof dat nog niet genoeg is, zie je nog een bijzondere extra mogelijkheid als je naar haar website gaat. Daar is te lezen hoe je zelf je eigen slippers samenstelt. “Op basis van de zolen die mensen dragen (bijvoorbeeld steunzolen), maak ik een door henzelf uitgekozen model slipper, om ook hier lekker op te kunnen lopen”, vertelt Corine enthousiast.

Bij Voetselect bent u dus aan het juiste adres voor deskundig advies voor uw voetklachten. In een geheel vernieuwde en uitgebreide praktijk op haar vertrouwde adres in Schijndel staat Corine dan ook weer voor u klaar. Ze heeft er enorm veel zin. “Ik vind het geweldig dat ik mijn vertrouwde klanten en ieder die geholpen wil worden, weer kan verwelkomen in mijn praktijk.” 

Contactgegevens Corine Voets (allround (sport)podotherapeut, podo-manueel therapeut en acupuncturist in opleiding): Praktijk voor Podotherapie VoetSelect Schijndel, Akkerstraat 8, 

5482 HJ Schijndel,tel. 073-5478816, mail info@voetselect.nl, website www.voetselect.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant