Sven Blummel in actie voor MVV.
Sven Blummel in actie voor MVV.

Sven Blummel weer naar zijn roots

Human Interest Human Interest Sport 3.869 keer gelezen

SCHIJNDEL | Na een korte vakantie is Sven Blummel (25) klaar voor het nieuwe voetbalseizoen als aanvaller van eerstedivisionist MVV Maastricht. “Onze voorbereiding gaat goed, heb zelf al wat goaltjes gemaakt en ons team houdt de nul. Ik ben topfit en kan niet wachten om te beginnen tegen jong AZ uit.” Die wedstrijd verloor MVV met 3-1 afgelopen maandag. 

Door: Cis van Pinxteren

Hij komt nog af en toe langs bij z’n jeugdclub RKSV Schijndel, z’n broers Brent en Björn spelen in het eerste en vader John is assistent-trainer. “Ik kom regelmatig met m’n vriendin kijken. We zijn zeker een voetbalgezin, ieder zijn eigen carrière. Het was ze van harte gegund dat ze kampioen werden. Schijndel mag met deze promotie hopen op de weg omhoog met veel eigen jeugd.” Sven heeft onlangs een huis gekocht samen met zijn vriendin Evi in Schijndel. “Het zou leuk zijn om later ooit misschien samen met m’n broers te spelen in één team, dat is nog nooit gebeurd. Nu wil ik eerst het maximale halen uit m’n eigen carrière.”

Eredivisie-droom
Blummel is van plan om bij MVV te blijven, al kan er nog veel gebeuren in de transfermarkt. “Er hebben zich wel wat dingen afgespeeld met geïnteresseerde clubs maar als er niets beters komt blijf ik hier. Ik voel me hier goed op m’n plek, maak m’n minuten hier en heb een eenjarig contract.” Bovendien heeft hij geen last van het dagelijkse reizen naar Maastricht. Vorig seizoen was Blummel zelfs een tijdje aanvoerder, dat was een andere rol. “De rol is anders maar het presteren blijft hetzelfde, soms coach je alleen meer je teamgenoten en regel je zaken naast het voetbal.” Blummel scoorde vorig seizoen acht keer en gaf zes keer een assist. Zijn ambitie is om dat aantal te verbeteren en zich dit seizoen te bewijzen. “Het is altijd een droom geweest om in de Eredivisie te mogen spelen. MVV wil als club beter presteren dan vorig seizoen (16de) en hoopt op een play-offplek.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant