Hetty laat vol trots enkele van haar kunstwerken zien.
Hetty laat vol trots enkele van haar kunstwerken zien.

Weet jij wat een zwerfkei is?

Human Interest Human Interest 861 keer gelezen

SCHIJNDEL | Een fenomeen dat al een tijdje zichtbaar is in het straatbeeld: zwerfkeien. Al moet je daar best goed voor zoeken, want je ziet ze niet altijd even goed liggen. Soms heb je gewoon geluk en loop je een parel tegen het lijf.

Een zwerfkei is een steen die je buiten vindt of koopt. Je beschildert hem en legt hem ergens neer, zodat iemand hem kan vinden. Ze worden op de achterkant beschreven met het Facebooklogo zodat de vinder hem kan delen op de pagina van de verschillende groepen, zoals ‘Kei leuke kei’ of ‘Kei tof’. “Door mijn zus ben ik er mee begonnen en er nu aan verslaafd geraakt”, zegt de Schijndelse Hetty Baaijens. “Het is de bedoeling dat je bij de vinder een lach op het gezicht tovert en de vinder gaat beslissen of hij de steen houdt of verder laat zwerven. Sommige stenen worden gedeeld op Facebook, van andere hoor je niks van. Het is een erg leuke hobby. Ik maak geen kunstwerken, maar het is toch leuk om te doen!” Hetty beschildert ze met acrylverf-stiften en wordt steeds creatiever. Hetty: “De keien gaan door heel Nederland zwerven, want veel mensen hebben deze hobby!”, zegt ze tot slot.

Wil jij ook iets kwijt over dit item? Heb jij een verhaal bij een steen of wil je er wat laten zien? Stuur dan een email naar redactie@mooischijndel.nl of app naar de MooiSchijndel Hotline: 06-89970555.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant