Telefoon.
Telefoon. Foto: Pexels via Pixabay

Hulplijn voor het melden van grensoverschrijdend gedrag in de sportomgeving

Gemeentenieuws Gemeentenieuws Sport 246 keer gelezen

MEIERIJSTAD | De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen kan sporten in een prettige en veilige sportomgeving. Daarom is de campagne Een Held Belt! opgezet om aandacht te vragen voor een hulplijn voor het melden van grensoverschrijdend gedrag in de sportomgeving. 

Via de gratis hulplijn 088-368 68 13 kan er 24 uur per dag, 7 dagen in de week grensoverschrijdend gedrag in de sportomgeving worden gemeld. Door mensen die zichzelf niet veilig voelen en grensoverschrijdend gedrag op hun eigen sportvereniging willen melden en advies willen vragen. Of door mensen die signalen van pesten, discriminatie of (seksuele) intimidatie oppikken en daar melding van willen maken. De hulplijn is bemand door getrainde professionals van de GGD Hart voor Brabant. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.


De gemeente ondersteunt de sportverenigingen in het creëren en behouden van een veilig en positief sportklimaat. Een voorbeeld hiervan is het aanvragen van Verklaringen Omtrent Gedrag voor vrijwilligers. Ook is er, samen met het NOC*NSF, een handreiking gemaakt voor de verenigingen met tips en adviezen. 

Daarnaast staat een verenigingsadviseur paraat om hulp te bieden waar nodig. De afgelopen jaren werden de sportclubs uitgenodigd voor thema-avonden en trainingen of workshops, zoals een workshop vertrouwenscontactpersoon in samenwerking met NOC*NSF. 

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant