Bart van Engeland vertrekt bij Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel.
Bart van Engeland vertrekt bij Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel.

Weer vertrekt er iemand bij ‘t Spectrum, hoofd horeca en huisvesting weg door onduidelijkheid over toekomst

Algemeen 1.285 keer gelezen

SCHIJNDEL | En weer vertrekt er iemand bij Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel. Dit keer is het de beurt aan Bart van Engeland, hoofd horeca en huisvesting. Van Engeland heeft een andere uitdaging gevonden. 

De laatste jaren zagen ze bij ‘t Spectrum de ene na de andere manager vertrekken. Daar komt met het vertrek van Van Engeland een nieuw hoofdstuk bij.

Visie niet duidelijk
Eind 2019 begon Van Engeland aan zijn avontuur bij ’t Spectrum. Drie jaar later komt daar al een einde aan. Het hoofd horeca en huisvesting heeft zelf het besluit genomen om te stoppen. Hij legt uit: “Bij aanvang van mijn werk heb ik bepaalde doelstellingen meegekregen door het toen zittende bestuur. Deze doelstellingen zijn op dit moment opzijgezet doordat het gebouw wordt overgedragen aan de gemeente. Daarnaast is de visie voor de toekomst nog niet duidelijk.” Een toekomstvisie voor ’t Spectrum ontbreekt dus volgens Van Engeland. Hij vervolgt: “Deze transitie neemt nog wel wat tijd in beslag. Op dit moment wordt er een andere koers gevaren. Voor mij is dat een moment geweest om een nieuwe uitdaging aan te nemen.”
Maartje van der Schoot, coördinator van het Schijndelse cultureel centrum, laat weten dat er hard wordt gewerkt aan een toekomstvisie. “We zijn in gesprek met de gemeente Meierijstad over de toekomst. Deze gesprekken verlopen positief en partijen zitten goed op een lijn. Het een en ander neemt tijd in beslag, door de verkiezingen heeft het ook enige vertraging opgelopen”, reageert ze.

Uitstraling
Van Engeland was onder andere verantwoordelijk voor de uitstraling van de horeca en het waarborgen van een kwalitatief goede huisvesting voor alle huurders. Ook zag hij erop toe dat alle beschikbare zalen en andere faciliteiten optimaal benut werden. Per 1 juli legt Van Engeland zijn werkzaamheden bij ’t Spectrum neer. “Ik ga beginnen bij zorgcentrum Odendael in Sint-Oedenrode. Daar ga ik aan de slag als teammanager horeca en facilitaire dienst”, vertelt hij.

Boost
Het bestuur van CC ‘t Spectrum schreef in 2019 dat ze ‘bijzonder blij’ waren met de aanstelling van Van Engeland. Hij zou samen met Van der Schoot een nieuwe ‘boost’ geven aan de verdere totale ontwikkeling van ‘t Spectrum in zijn geheel. Lang heeft deze samenwerking dus niet geduurd. Van der Schoot betreurt het vertrekt van Van Engeland: “Bijzonder jammer, maar Bart heeft een leuke, interessante nieuwe uitdaging gevonden waar hij aan de slag gaat. Bart werkt gewoon uit en draagt alles over. We wensen hem veel succes en drinken er samen een borrel op.”
Er is nog geen vervanger aangetrokken. ‘t Spectrum schrijft binnenkort een vacature uit.

Uit de krant

Uit de krant