Laila (l) en Marijke (r) op pad in de bossen. Foto: AVROTROS.
Laila (l) en Marijke (r) op pad in de bossen. Foto: AVROTROS. Foto: AVROTROS

Laila Moufid over Hunted-deelname: ‘Je bent erg op je hoede’

Human Interest Human Interest 1.071 keer gelezen

SCHIJNDEL | De Schijndelse Laila Moufid doet samen met haar vriendin Marijke van der Mooren mee aan het tv-programma Hunted. In het zesde seizoen zaten ze bij de laatste drie duo’s die strijden om de overwinning. “Ik zat de dag dat we in Schijndel waren er doorheen en twijfelde achter de schermen zelfs of ik moest opgeven.”

Door: Cis van Pinxteren

Laila vind het gaaf om aan dit avontuurlijke spannende programma mee te doen. Twaalf Nederlanders moeten in Hunted zonder telefoon alles op alles zetten om drie weken lang als voortvluchtigen ‘onder de radar’ te blijven van een speciaal opsporingsteam oftewel ‘de hunters’. Hunted is een sociaal experiment dat gaat over de discussie rondom privacy. “Het was gaaf om elke dag ergens anders te slapen en niet weten wat er die dag zal gebeuren. Zijn de ‘hunters’ je op het spoor? Hoe reizen we ongezien verder?” 

Intense ervaring
Moufid gaf zich meteen op toen ze de oproep online voorbij zag komen. Op basis van haar antwoorden op een vragenlijst kreeg de voormalige paardrij-instructrice maanden later een mail met daarin het verzoek om een voorstelvideo op te nemen. “Eerst gaf ik alleen mezelf op maar ik vroeg ook Marijke omdat het veel leuker is om het met z’n tweeën te doen. Marijke is een goede match want ze is heel rustig onder druk en dat is perfect. Ik ben impulsiever en drukker dus we zijn elkaar tegenovergestelde, dat was de kracht van ons duo.” Na het maken van de video volgde een vervolggesprek en kwam de bevestiging dat ze mochten deelnemen aan de opnames in de lente. “Het is een intense ervaring. Maar ik zou het met niemand anders willen doen als met Marijke.” Alle plannen en ideeën die het duo vooraf had gemaakt na het terugkijken van eerdere seizoenen vielen weg toen het programma eenmaal begon. “In het spel ga je uiteindelijk impulsief keuzes maken en twijfel je aan alles. We waren op het gegeven moment op een strand en waren bang voor een helikopter, je bent erg op je hoede.” De eerste aflevering had meteen een stressvol moment; een oude telefoon die deelnemers meekregen ging per ongeluk aan waardoor ‘hunters’ de locatie van Laila en Marijke konden traceren. “De telefoon zat in mijn heuptasje en daar ben ik per ongeluk op gaan zitten. Hij stond gelukkig maar kort aan.” Het duo zette later de telefoon nogmaals aan in Friesland maar daarin bleek geen informatie over een extractiepunt in te zitten.

Bijtanken in Gemonde
Het Brabantse duo besloot na een week steeds van lift naar lift zich te verplaatsen. Vanaf het punt dat ze in hun tocht in Schijndel kwamen gingen Laila en Marijke verder per elektrische fiets. “Het werd steeds zwaarder. Ik zat de dag dat we in Schijndel waren er doorheen en twijfelde achter de schermen zelfs of ik moest opgeven. We waren best moe dus we regelden een elektrische fiets en vroegen in Gemonde om onderdak. Heel dicht bij huis en daarmee namen we een risico maar we moesten even bijtanken.” In de laatste aflevering was te zien dat de ‘hunters’ tevens in Schijndel waren maar werden teruggeroepen om naar een ander duo in Middelbeers te rijden. Het dieptepunt van de reis was dus voor Laila in aflevering vijf na anderhalve week. “Op het begin zit je vol met adrenaline. Maar je bent afgesloten van de buitenwereld en kan niemand van je vrienden of geliefden bellen omdat ze op de tap zitten. We moesten vanwege een opdracht richting Schijndel en dat was voor mij extra zwaar.” Volgens Moufid viel het terugkijken van haarzelf op tv mee. Met vrienden en familie kijkt ze het programma elke maandagavond. “Veel vrienden zijn Hunted-fans en vonden onze deelname supertof dat wij meededen.” Het duo viel in de aflevering van afgelopen maandag af, dat was volgens Laila het hoogtepunt. “We wisten dat de hunters dichtbij waren toen we in een manege in Kijkduin zaten, jammer dat we eruit liggen maar we zijn supertrots dat we als derde zijn geëindigd en het tot de derde week geschopt hebben.” Laila wil met Marijke nog eens de reis herbeleven zonder cameracrew. “Ik zou het zo nog eens doen. Ik heb geleerd hoe je ondanks dat je emoties ooit op hol slaan toch nog logisch kan denken.”

Laila (l) en Marijke (r) werden derde van de zes duo's die meededen aan Hunted.
Laila (l) en Marijke (r) op pad in de bossen (Bron: AVROTROS).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant