Diploma uitreiking bij het Elde College
Diploma uitreiking bij het Elde College Elde College

‘Een 10, dat staat toch wel mooi op mijn lijst’

Algemeen 1.200 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het is feest op het Elde College. Vorige week is duidelijk geworden wie er allemaal geslaagd zijn en de Schijndelse middelbare school sluit dit schooljaar af met geweldige resultaten van de eindexamenkandidaten. Deze week en volgende week staan dan ook in het teken van de diploma-uitreikingen binnen de verschillende sectoren op beide locaties (Schijndel en Sint-Michielsgestel).

 “De slagingspercentages op het Elde College zijn echt heel goed. Wij zijn trots op onze leerlingen en onze medewerkers die deze resultaten behaald hebben. Een 100 procent score op diverse niveaus in Schijndel (vmbo, pro en de havo) en een 100 procent score in Sint-Michielsgestel. Daarnaast zijn diverse leerlingen cum laude geslaagd, zowel op vmbo als op havo en (t)vwo”, aldus communicatieadviseur Ceciel Pas. 

Geen normaal schooljaar
De 18-jarige Guus van Kessel uit Schijndel is een van de geslaagden. Hij rondde het VWO af met een prachtige cijferlijst met daarop vier keer een acht, vier keer een negen én zelfs een tien voor wiskunde. Een cijferlijst van gemiddeld een 8.66, het hoogste van allemaal op het Elde College. “Hiervoor had ik wel een herkansing nodig”, vertelt Guus. “Ik heb voor het examen wiskunde nog een herkansing gedaan omdat ik het punt – een 7.9 – te laag vond. Bij de herkansing haalde ik er een 9.8 voor. Omdat ik al een 9.2 stond voor de examens werd het een gemiddelde van 9.5, wat werd afgerond op een 10, dat staat toch wel mooi op mijn lijst”.
Het was afgelopen jaar natuurlijk nog geen normaal schooljaar, maar gelukkig konden de eindexamen kandidaten gewoon naar school komen om hun lessen te volgen. Het was heel fijn om gewoon naar school te kunnen geeft Guus aan. “De klassen werden verdeeld omdat we anders geen 1.5 meter afstand konden houden. In het ene lokaal gaf de leraar les en in het andere lokaal kon de rest van de klas dit digitaal volgen.”

Surf instructeur
Wat Guus als vervolgopleiding gaat doen, weet hij nog niet. “Maar ik ga nu eerst een tussenjaar nemen en even mijn rust pakken. Ik heb altijd voor de grap geroepen dat ik surfinstructeur ga worden. Nu ik het tussenjaar ga nemen ga ik dat doen op Bali. Ondertussen ga ik nadenken over wat ik in de toekomst ga doen”, aldus Guus.
Naast Guus is ook de 16-jarige Michelle van de Ven uit Heeswijk- Dinther cum laude geslaagd. Met een gemiddelde cijferlijst van 8.5 kan ook zij trots terug kijken op een geslaagd examen. Toch baalde Michelle wel een beetje. “Ik had voor wiskunde een 9.7 gehaald en had dus één foutje gemaakt. Ik heb direct de leraar een berichtje gestuurd om te vragen wat ik fout had gedaan. Daar bleek dat ik een klein dingetje fout had uitgewerkt, maar ach dat kan gebeuren. Ik ben toch heel tevreden met wat ik bereikt heb en kan nu verder met de opleiding Bloem, groen en styling aan het Helicon in Den Bosch. Ik zit nu in de flow van het leren dus wil daar dan ook graag direct mee doorgaan.” Michelle vond het wel jammer dat ze geen gala heeft gehad. “We hadden nog even hoop, maar helaas ging het toch niet door. Maar we hebben wel een hele leuke diploma-uitreiking gehad waarbij de docenten een leuke video voor de leerlingen hadden opgenomen”, besluit ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant