De jury van het Perfecte Plaatje Schijndel. Frans (l) & Tom Keetels
De jury van het Perfecte Plaatje Schijndel. Frans (l) & Tom Keetels Foto Keetels

Jury Perfecte Plaatje Schijndel stelt zich voor

Algemeen Algemeen Het Perfecte Plaatje Schijndel 838 keer gelezen

SCHIJNDEL | Hierbij stellen we jullie de jury voor van Het Perfecte Plaatje Schijndel, Frans en Tom Keetels van de Foto Keetels uit de Molenstraat. Frans Keetels, 68 jaar, is sinds jaar en dag het gezicht van Foto Keetels. Als jongen van 15 fotografeert hij al families en bruidsparen. Het portretteren van mensen is zijn specialiteit. Tom Keetels, 34 jaar, is opgegroeid in de winkel. Als kind maakte hij foto’s en filmpjes. Naast dochterlief zijn landschappen favoriete fotografische onderwerpen.

Tom en Frans, jullie reageerden direct enthousiast op het idee om te starten met het Perfecte Plaatje in Schijndel. Waarom werken jullie hier graag aan mee?
Fotografie is meer dan ons werk: het is onze passie. Deze passie delen wij graag met anderen en dit idee past daar uitstekend bij. In onze ogen is fotografie een geweldige hobby voor iedereen, jong en oud. Hopelijk wakkert dit initiatief de fotograaf aan die in veel mensen schuilt. En voor de deelnemers is het prachtig dat zij een kans krijgen om hun fotografie te tonen én ontwikkelen op deze manier.

Wat verwachten jullie van Het Perfecte Plaatje Schijndel?
“Wij verwachten enthousiasme, betrokkenheid, creativiteit en natuurlijk prachtige beelden. Dit gaat een heel leuk en boeiend proces zijn om te volgen. Niet alleen vanwege de mooie foto’s die we te zien krijgen, maar ook door de ontwikkeling die de deelnemers gaan doormaken. Waar de interesse van een deelnemer ook ligt, het komt waarschijnlijk aan bod in de tien opdrachten. We kijken er echt naar uit!”

Wat kunnen de deelnemers van de juryleden verwachten?
“De foto’s beoordelen we op een aantal criteria, waaronder compositie, techniek en impact. Zo beoordelen we objectief en eerlijk. Naast de tops van een foto benoemen we ook de tips, wat in onze ogen nog beter kan. We zijn geen Idols-jury, deelnemers hoeven dus absoluut niet te vrezen voor vervelende kritiek. Dat past niet bij ons en dat past niet bij het idee van het Perfecte Plaatje in Schijndel, denken wij.”

Waar gaan de juryleden op letten bij het selecteren van de kandidaten?
“Het verhaal, de motivatie, van de deelnemer is natuurlijk een belangrijk punt. Daarbij streven we ook na dat het deelnemersveld een goede afspiegeling vormt van onze maatschappij. Niet alleen vanuit maatschappelijke correctheid, maar ook omdat wij denken dat een divers deelnemersveld tot uiteenlopende foto’s zal leiden. Dat lijkt ons erg interessant om te zien!”

Aanmelden voor Het Perfecte Plaatje Schijndel kan nog tot en met 30 april. Stuur een mail naar redactie@mooischijndel.nl. Vermeld daarin jouw naam, leeftijd, woonplaats en laat ons weten waarmee jij gaat fotograferen en waarom je mee wil doen. Stuur ook een foto mee die iets over jou zegt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant