Christian Vorstenbosch - Hengelsportvereniging Altijd Beet
Christian Vorstenbosch - Hengelsportvereniging Altijd Beet Bas Ulehake

HSV “Altijd Beet”: “Wij hebben niet achter het net gevist!”

Sport Sport 635 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de afgelopen editie van DeMooiSchijndelKrant lieten we enkele voorzitters aan het woord. Ze vertelde hierin oe het is om in deze tijd van Corona een club te leiden. Hieronder het verhaal van Christian Vorstenbosch van Hengelsportvereniging Altijd Beet

Hoe houden jullie contact met de leden?
“Het is voor ons zwaar om een club te leiden nu de wedstrijden en vergaderingen niet door gaan. Vooral voor de oudere leden is het digitale vergaderen lastig. De enige manier dat we op dit moment contact hebben en binding houden met de leden is via het internet en bij de oefenpartijen. Langs de kant wordt dan onderling wel eens een praatje gemaakt, maar we hameren er dan ook wel op dat iedereen rondom de vijver die anderhalve-meter-afstand goed blijft bewaren.”

Hoe staan jullie er financieel voor?
“Wij als vereniging hebben geen financieel probleem. We zijn qua ledenaantal zelfs met ongeveer 20% gegroeid in het jaar 2020. Omdat mensen flink beperkt werden in hun activiteiten, gingen er steeds meer vissen. Niet alleen hier, maar in heel Nederland zag je een grote groei van het aantal leden. Het aantal jeugdleden tot twaalf jaar staat nu bijvoorbeeld op meer dan veertig en bij de volwassenen op meer dan 800! Hierdoor hebben we financieel zeker niet achter het net gevist!”

Wat is jullie toekomstbeeld?
“De vereniging hoopt in de toekomst dat het ledenbestand op zijn minst gelijk zal blijven. Daar werken we met zijn alle goed voor om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vissers. Dit wordt gedaan door bijvoorbeeld te zorgen voor een goede visstand in de vijver. Aan de rand van de vijver wordt op dit moment ook hard gewerkt om zesendertig steigers te plaatsen. Hierdoor kan de vereniging, wanneer het weer mogelijk is, op een veilige manier wedstrijden organiseren. De nieuwe visstekken zijn ruim opgezet dat iedereen de afstand kan bewaren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant