Tappers voor Stappers bij de clipopname van
Tappers voor Stappers bij de clipopname van "M'n Stamcafé" Bas Ulehake

Danny Keetels steekt horeca hart onder de riem met ‘M’n Stamcafé’

Zakelijk 2.984 keer gelezen

SCHIJNDEL | Schijndelaar Danny Keetels, die onder de naam Daniel Caldèras zijn eigen liedjes ten gehore brengt, heeft een nummer geschreven om de lokale horeca in deze zware tijd - met de sluiting door de lockdown - een hart onder de riem te steken. Met name de “natte horeca” die tijdens Carnaval samen optrekken. Het nummer is getiteld: “M’n Stamcafé”.

Enige tijd geleden kwam Henk de Laat van Tappers voor stappers bij Danny met het idee om een liedje te maken voor de Schijndelse horeca. Danny was op dat moment bezig met het schrijven van een Nederlandstalig nummer dat raakvlakken had met dat onderwerp waar het nummer M’n Stamcafé uiteindelijk uit is ontstaan. “Ik heb altijd in het Engels geschreven omdat ik ben opgegroeid met Engelstalige muziek en ik daar eigenlijk ook alleen maar naar luister”, geeft Danny aan. Toch is hij sinds kort Nederlandstalig gaan schrijven. Als belangrijkste reden geeft hij hierbij aan dat hij verwacht dat de boodschap beter binnenkomt bij de luisteraar.


Danny Keetels met op de achtergrond de opnames van de clip van zijn nieuwe nummer M’n Stamcafé.

In de clip zijn de verschillende Schijndelse ondernemers te zien, waarbij ze gefilmd worden in hun eigen kroeg. Voor de clipopname van het nummer van Daniel Caldèras waren de horecaondernemers van Tappers voor Stappers naar de Markt gekomen. Daar kregen ze allemaal een bord aangereikt door Henk de Laat. Met daarop een gevatte tekst en op de achterkant een letter.


Enkele ondernemers met borden met teksten.

Met teksten als ‘Hou vol’, ‘We missen jullie’ en ‘Nog ff geduld’ in de handen, stonden de horecaondernemers op een kenmerkend leeg Schijndels Marktplein klaar voor de opnames. Het nummer werd op een kleine speaker afgespeeld, waarna de opnames konden beginnen. De mannen en vrouwen deden fanatiek mee en lieten de borden bewegen. In enkele takes stonden de eerste beelden er op. Voor het eindshot werd een drone de lucht in gestuurd en werden de borden omgedraaid. Het woord ‘Schijndel!’ werd gevormd.

De deelnemende horecazaken van Tappers voor stappers zijn: ’t Kiske, The Holy Cow, De Nachtegaal, Jansen & Jansen, Het Tramhuys, Grandcafé de Hopbel, Tapperij de Beurs, Café de Sok, Triangelbar en Café zaal ’t Zuid.

Bekijk hieronder de videoclip van Daniel Caldèras met het nummer M’n Stamcafé. Het nummer zal vanaf vrijdag ook op Spotify te beluisteren zijn.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant