Afbeelding
-

Jumbo verwacht omzet van tien miljard in jubileumjaar

Zakelijk Zakelijk 111 keer gelezen

VEGHEL | Supermarktketen Jumbo heeft een goed jaar achter de rug. Mede door de coronacrisis steeg de omzet met 15 procent tot 9.68 miljard euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het Veghelse concern maandag presenteerde. De Jumbo hoopt in het jubileumjaar 2021 door te groeien naar een omzet van tenminste 10 miljard euro. 

Het aantal Jumbo-winkels nam afgelopen jaar weer toe. Inmiddels telt de supermarktketen 687 vestigingen in Nederland en België. Jumbo beslaat in Nederland inmiddels meer dan 21.5 procent van de markt. “De gerealiseerde omzetstijging voelt anders aan dan in voorgaande jaren. We beseffen dat we als onderneming met een essentiële functie een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben, die het belang van extra omzet overstijgt. De corona-uitbraak heeft veel leed veroorzaakt en als winkelbedrijf hebben we strenge maatregelen moeten treffen. Ik ben er trots op dat alle collega’s tot het uiterste zijn gegaan om het winkelbezoek veilig en aangenaam te laten zijn en onze online klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ook in dit jubileumjaar zullen we dat blijven doen. Dag in dag uit werken we aan onze ambitie door steeds een stap extra te zetten voor onze klanten. We vinden dat boodschappen doen leuk moet zijn én blijven. Met die gedachte willen we het honderdjarige bestaan van ons familiebedrijf samen met alle medewerkers, ondernemers en leveranciers kracht bijzetten”, laat Jumbo-CEO Frits van Eerd weten.


Vooruitblik 2021:
- Verdere groei consumentenomzet in jubileumjaar naar tenminste 10 miljard euro.
- Vergroting online capaciteit met derde E-fulfilment Center en groei naar 16 bezorghubs
- Jumbo en HEMA ontwikkelen gezamenlijk winkelconcept op 6 NS stations
- Jumbo Foodcoach app breidt uit naar nieuwe groepen amateursporters
- Verdere uitrol van vernieuwd La Place concept en strategisch partnership met Vermaat Groep


La Place
De La Place-vestigingen draaiden door de coronapandemie aanzienlijk minder goed. Door de maatregelen moesten de restaurants een deel van het jaar gesloten blijven. De omzet kwam uit op 50 miljoen euro, waar dat vorig jaar nog 165 miljoen euro was.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant