Afbeelding
Foto:

Zilver en brons op NK baan

Sport Sport 244 keer gelezen

SCHIJNDEL | Op zondag 19 november werd in Apeldoorn op de baan het NK Teamsprint verreden. In de het kampioenschap voor de nieuwelingen streden Andries Knapen en Cas Metten samen met Thijs Wiersma uit Sint Nicolaasga tegen diverse andere teams. In de kwalificatie zetten zij de snelste tijd neer met een tijd van 52:45 sec. waarmee ze dus naar de finale gingen. In deze finale moesten ze helaas het onderspit delven maar behaalden desondanks het zilver.

Voor Andries was er in Apeldoorn nog een medaille. Samen met Tim de Jong, Nero den Hartog en Sven Jansen behaalde hij nog een bronzen medaille op de ploegenachtervolging.

Hilversum

Op zaterdag 18 november werd in Hilversum de nationale veldrit verreden, waarbij de wedstrijddag werd gestart met een wedstrijd voor amateurs. In deze wedstrijd wist Jurgen van Oudenhoven als 25e over de meet te komen. Hij werd op een kleine minuut gevolgd door Max van Heeswijk die 27e werd.

In de wedstrijd voor nieuwelingen jongens stonden namens WV Schijndel Lars Broeren, Filijn Demuyt en Jaap van der Linden aan de start. Jaap behaalde een 14e plaats. Filijn en Lars werden 29e en 35e.

De elite/beloften/junioren vrouwen reden in een gecombineerde wedstrijd, waarin Michèle Ritzen WV Schijndel vertegenwoordigde. Zij reed naar een 22e positie.

De wedstrijddag werd afgesloten met een wedstrijd voor junioren heren, die een minuut na de elite/beloften heren van start gingen. In deze wedstrijd stonden Bas van Heeswijk, Cas Krebbers en Daan van Rooij aan de start. Bas behaalde een 6e plaats en werd binnen een halve minuut gevolgd door Cas die 8e werd. Daan kwam als 23e over de meet.

Troyes(F)

In het Franse Troyes werd op zondag de vierde wereldbekerveldrit van het seizoen georganiseerd. Puck Langenbarg behaalde in de wedstrijd voor de junior-vrouwen een 13de plaats en was daarmee de beste Nederlandse renster in de uitslag. In de wedstrijd voor de belofte-mannen legde Guus van den Eijnden beslag op een 28ste plaats. In de wedstrijd voor de vrouwen, waar Fem van Empel ontbrak, legde Isa Nomden beslag op een 50ste plaats.

Meijel

Op zondag 19 november werd de 6e wedstrijd verreden in de Limburgcross veldritcompetitie, welke deze week in Meijel van start ging. In de wedstrijd voor de dames cyclocross werd Michèle Ritzen 4e. Max van Heeswijk wist in de wedstrijd voor heren cyclocross een 17e plaats te behalen.

WV Schijndel Jeugd

Op zaterdag 18 november werd in Woerden de Jeugdveldrit van Woerden verreden. In de wedstrijd voor jeugdcategorie 2 wist Pleun Bunning een 9de plaats te behalen. Sam Nissen stond in de wedstrijd voor jeugdcategorie 6 wederom op het podium, want hij behaalde een 3de plaats. Puck Bunning werd in dezelfde wedstrijd 11ste, terwijl Pierre Tobie een 25ste plaats behaalde. Mees Bunning, Hebe van Eijndhoven en Boet de Kleijn finishten netjes als 29ste, 39ste en 43ste.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant