Afbeelding

Johan van de Ven zegeviert

Sport Sport 479 keer gelezen

SCHIJNDEL / APELDOORN | Op zondag 24 september werd er in Apeldoorn een nationale MTB wedstrijd verreden. Johan van de Ven zegevierde hier in de categorie Masters 40+. In de wedstrijd voor elite- en belofte-mannen behaalde Lars van de Haterd een 7de plaats. Stan van den Hanenberg eindigde als 11de.

De vrouwen van de WV Schijndel - Stanza Die Making formatie reden op zondag 24 september een wedstrijd in het Belgische Taviers. Er ontstond hier een kopgroep van 12 rensters met daarbij 3 rensters van WV Schijndel, Rose Kloese, Iris Timmermans en Lisa van Belle. Deze kopgroep hield stand en na 95 kilometer draaide het uit op een sprint van 12. Lisa werd met een paar millimeter geklopt voor de zege en behaalde desondanks een mooie 2de plaats. Iris werd 11de en Rose eindigde als 12de. Het pleoton kwam 34 seconden later over de eindstreep. In dit peloton eindigde Jony van den Eijnden als 23ste. Fenna Hoegee werd 71ste. Lente Boskamp moest voortijdig de strijd staken.

EK Wielrennen

In Drenthe werd van 20 t/m 24 september het EK wielrennen op de weg gehouden. Op vrijdag 22 september werd het kampioenschap voor de belofte-vrouwen verreden. WV Schijndel had hier met Fem van Empel. Femke Gerritse en Elise Uijen drie leden aan de start staan. De wedstrijd ging van Hoogeveen naar de Col du VAM te Wijster over 108 kilometer. In de finale van dit kampioenschap ontstond er een kopgroep van 6 rensters met daarbij Ilse Pluimers namens Nederland. Pluimers demarreerde met de finish in zicht en kreeg de Engelse Anna Shackley mee. In de sprint bergop bleef Pluimers Shackley en de Zwitserse Linda Zanetti voor Fem legde op 22 seconden achterstand beslag op een 8ste plaats. Femke werd 23ste op 35 seconden terwijl Elise als 38ste eindigde op 54 seconden.

Bij de belofte-mannen stond Huub Artz aan het vertrek. Hij was net als Martijn Rasenberg opgeroepen als vervangers voor Loe van Belle en Roel van Sintmaartensdijk. De wedstrijd ging van Hoogeveen naar de Col du VAM te Wijster over 136.5 kilometer. Huub behaalde een 54ste plaats op 1:58 min. van de Deen Henrik Pedersen die zegevierde met een voorsprong van 25 seconden op de Spanjaard Ivan Romeo. Rasenberg was met een 12de plaats op 41 seconden van Pedersen de best geklasseerde Nederlander in de uitslag.

Op zondagmorgen kwamen de junior-vrouwen in actie met daarbij Puck Langenbarg namens WV Schijndel. De wedstrijd ging van Coevorden naar de Col du VAM te Wijster over 69 kilometer. De Belgische Fleur Moors was in de sprint sneller dan haar Italiaanse medevluchtster Federica Venturelli en zegevierde. Puck legde met een achterstand van 13 seconden beslag op een 16de plaats.

Zondagmiddag was het de beurt aan de beroepsrenners voor hun Europees Kampioenschap. Dit kampioenschap ging van Assen naar naar de Col du VAM te Wijster over 199.8 kilometer. Onder de deelnemende Nederlanders was ook Mike Teunissen. Mike reed een goede wedstrijd. Hij maakte, net als zijn gelegenheidskopman Olav Kooij, deel uit van de beslissende kopgroep van 10 renners. Het was de Fransman Christophe Laporte die met nog zo’n 10 kilometer te gaan demarreerde uit de kopgroep. In een zeer spannende finale kon Laporte de Belg Wout van Aert en Kooij net voorblijven. Mike eindigde op 9 seconden van Laporte als 5de. De eerste drie renners komen normaal uit voor Jumbo-Visma.

Ronde van Midden-Brabant

Op zondag 24 september werd in en rondom Dongen de 53ste Ronde van Midden-Brabant verreden. Deze klassieker over 165.4 kilometer eindigde in een sprint van twee renners die overgebleven waren uit een oorspronkelijke kopgroep van acht renners. Het uitgedunde peloton kwam op enkele seconden achterstand over de eindstreep. In dit peloton zat Pete Uptegrove die beslag legde op een 29ste plaats.

Kasterlee(B)

In het Belgische Kasterlee werd op zondag 24 september een nationale veldrit verreden. Bas van Heeswijk legde in de wedstrijd voor junioren beslag op een 23ste plaats. Daan van Rooij eindigde als 29ste.

Vorselaar(B)

Op zaterdag 23 september werd er een veldrit verreden in het Belgische Vorselaar. In de categorie der junioren behaalde Cas Krebbers een 17de plaats.

Apeldoorn

Op zaterdag 23 september werd de vierde wedstrijd in de Merida NL gravel series verreden in Apeldoorn. Na ruim 100 kilometer finishten Bram Dahler en Stijn Peters in elkaars wiel op een 77e en 78e plaats.

WV Schijndel Jeugd

In Apeldoorn werd er op zaterdag 23 september een MTB wedstrijd voor de jeugd verreden. In categorie 6 behaalde Pim van der Linden een 6de plaats. Travis van der Aa werd 4de in categorie 5.