Eva Wouters, eigenaresse van Stylish Kappers. Foto: Bas Ulehake
Eva Wouters, eigenaresse van Stylish Kappers. Foto: Bas Ulehake Foto: Bas Ulehake

Stylish Kappers vol ambitie: ‘Heel veel zin om deze stap te maken’

Zakelijk Zakelijk 1.902 keer gelezen

SCHIJNDEL | Het is bijna zo ver. Op 24 juni opent topstylist en oud-collega, Mari van de Ven de nieuwe salon van Stylish Kappers in Schijndel. Bijna tien jaar lang zat de kapsalon gevestigd in het centrum van Sint-Oedenrode, maar eigenaresse Eva Wouters ging opzoek naar een groter pand. Dit vond zij in het centrum van Schijndel, in het pand van de voormalige ABN-Amro bank opent zij binnenkort haar splinternieuwe zaak.

Door: Nienke Habraken

“Voor corona zaten we al over uitbreiding na te denken”, vertelt Eva. “Het pand werd te klein. Ik ben ooit begonnen met twee meiden in dienst maar inmiddels is het team flink gegroeid.” De zoektocht naar een groter pand startte in Sint-Oedenrode, maar daaruit rolde geen resultaat.”
In Schijndel kwam een pand vrij dat voldeed aan Eva haar eisen. Als geboren en getogen Schijndelse was de keuze dan ook snel gemaakt. “Hier hebben we meer ruimte en meer luxe, er komt zelfs een nagelstylist bij in de salon. Ze wordt onderdeel van ons leuke team, maar het blijft haar eigen bedrijf.”

Eva is terecht trots op de uitbreiding. Ze is nauw betrokken met de bouw en schroomt zelf niet om mee te werken. “Het wordt een moderne uitstraling, helemaal in mijn stijl.” Het is een drukke periode, maar dankzij de bouwvakkers, familie en vrienden die meehelpen loopt alles volgens de planning. Een speciale kappersarchitect heeft het ontwerp gemaakt. Samen met Eva haar ervaring is daar een plan uitgerold. “Het wordt natuurlijker, met planten en natuurlijke materialen. Het huiselijke gevoel van de huidige salon nemen we mee naar Schijndel! We hebben ook heel erg gekeken naar duurzaamheid, we verwarmen bijvoorbeeld op elektra, hebben veel bouwmaterialen hergebruikt, gebruiken groene stroom en hebben de salon voorzien van energiezuinige verlichting”, verklapt ze.

Op social media delen ze regelmatig sneak previews van het interieur. De ervaren kapster heeft al veel positieve reacties gekregen. “Veel klanten geven aan om mee te komen. Het grootste gedeelte van mijn klanten komt niet uit Sint-Oedenrode, maar uit heel Nederland. Ze nemen de moeite om naar Sint-Oedenrode te rijden en hopelijk ook naar Schijndel. Daar zijn we hen altijd erg dankbaar voor. De lat ligt hoog en dat waarderen onze klanten. We gaan echt voor topkwaliteit op alle vlakken, maar vinden klantenbinding ook erg belangrijk. De wisselwerking met je klanten maakt het kappersvak zo leuk! Je moet je vooral op je gemak voelen en vertrouwen op degene die jou knipt”, vertelt Eva enthousiast over haar vak. “We zijn tevens (hoogste niveau) erkend leerbedrijf en geven dit ook mee aan de mensen die we opleiden.”

Uit de krant

Het laatste nieuws

Uit de krant